MONDO/Tanjug

Horor u Parizu, zbog požara iskakali kroz prozore

Autor:

U požaru, koji je rano jutros izbio u stambenoj zgradi u severnom delu Pariza, poginulo je osam osoba, među kojima i dvoje dece.

0
A- A A+

požar, kosovska Foto: Mondo/ Goran Sivački

Požar, koji je rano jutros izbio u stambenoj zgradi u severnom delu Pariza, u kome je poginulo osam osoba, među kojima i dvoje dece, možda je izazavan namerno, saopštili su francuski zvaničnici.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev izjavio je da se četiri osobe nalaze u kritičnom stanju, dok je policija navela da su među poginulima dve osobe koje su pokušale da se spasu tako što su skočile sa prozora.

Izvor: youtube

Pozivajući se na policijske izbore, agencija AFP je prenela da je požar koji je izbio u 18 arondismanu (područje distrikt) u Parizu oko 04.30 sati gasilo 100 vatrogasaca.

Istražitelji pokušavaju da otkriju uzrok požara koji je izbio na dva odvojena mesta u istoj zgradi.

Prema rečima portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anrija Brandea jasno je da su vatrogascima tokom iste večeri upućena dva poziva... što bi moglo da ukazuje o namernom podmetanju požara.

Izvor: youtube

Vatrogasci su prvi put pozvani na lice mesta u 02.20 sati kada su brzom akcijom ugasili požar, ali su onda ponovo pozvani nakon dva sata da ugase drugi požar, mnogo veći.

Požar je izbio u prizemlju i proširio se stepeništem koje vodi na više spratove.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev i šef policije Mišel Kado obišli su mesto nesreće.

Kaznev je izjavio da je "zasad suviše rano da bi se znalo šta je izazvalo ovu tragediju".
Predsednik Francuske Fransoa Oland naveo je u saopštenju da su preduzete sve mere da bi se utvrdio uzrok tragedije.

Povezano

Sve vesti