• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odsad ćemo tačno znati koliko nas deru banke

Izvor mondo.rs

Prema novim odredbama Zakona o platnim uslugama, koje će važiti od 1. oktobra, banka je dužna da navede svaku stavku koju naplaćuje klijentu, kao i da najavi izmenu tarifa.

Klijenti srpskih banaka ovih su dana zasuti nejsanim dopisima o promeni "opštih uslova poslovanja". Šta se iza toga krije pojašnjavaju "Večernje novosti", navodeći da će od 1. oktobra banke morati da obrazlože klijentima, i to "crno na belo" na mesečnom izvodu, svaki dinar koji im naplate.

Raskid besplatan

Ukoliko klijent nije zadovoljan bankom, može da raskine (okvirni) ugovor i to u roku ne dužem od mesec dana. Pritom, banka ne može da mu naplati raskid ugovora, pišu "Novosti".

I ne samo to, banke su sada u obavezi da svaku promenu cenovnika svojih usluga najave dva meseca unapred, kako bi klijent imao vremena da razmisli da li mu je ta banka postala preskupa (ili suviše "bezobrazna") i eventualno raskine ugovor.

Novim propisima povećava se nivo zaštite klijenata, pre svega u smislu detaljnijih informacija koje su banke i druge finansijske institucije obavezne da pruže građanima u vezi platnih usluga, kažu iz Narodne banke Srbije.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Bitno je da se ,,proces d(s)ranja, ne prekine, zbog tradicije, koju su i Germani poštovali, koričeći knjige, ljudskom kožom i izradom suvenira! Šta bi smo, bez tako ,,civilizovane" okupacije Srpske Nacije?!

jack rafferty

Najveće derikože. Njihova halavost nema granice. To se zove finansijski terorizam.

Serbia forever

Lopovska posla.

special image