• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ogroman skok naplate poreza u avgustu - 22 odsto

Izvor Beta

Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je u avgustu 2015. ukupno naplatila 60,5 milijardi dinara poreza, što je nepunih pet milijardi dinara više od planiranog iznosa.

Kako se ističe, Poreska upravae je proteklog meseca ostvarila najveću naplatu poreza od početka 2015. godine.

"Ukupan indeks naplate u avgustu iznosi 108,7, i nastao je kao rezultat naplate koja je poboljšana i u naplati poreza na dohodak, ; poreza na dodatu vrednost kao i naplati akciza. Jedino je porez na dobit preduzeća realizovan je na približno planiranom nivou, dok su svi ostali segmenti značajno viši", precizira Poreska uprava.

U saopštenju se ističe da je ukupna naplata poreza u avgustu 2015. godine u odnosu na isti mesec pre godinu dana viša za 11,1 milijardu dinara, odnosno 22 odsto.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković je izjavila da takav porast naplate vidi i kao interni rezultat rada zaposlenih, ali i kao rast poverenja poreskih obveznika u Poresku upravu kao instituciju.

"Nastavićemo sa aktivnostima ujednačavanja poreskog tretmana prema svim obveznicima jer smatram da je to pravi put za sticanje poverenja svih obveznika i dalji rast ukupne naplate. Takođe, nastavićemo sa intenzivnim aktivnostima na naplati poreza ali i pooštravanju fiskalne discipline i u budućem periodu", istakla je Markovićeva.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mkr985

A ta veća naplata u apsolutnom iznosu nema nikakve veze sa povećanjem poreza na imovinu od preko 50% ?

x

evo ja juce popih pice na kalemegdanskoj terasi i insistirah na fiskalnom racunu i ne dobih ga na kraju. Sta li bi tek bilo kada bi svi kafici u gradu placali PDV

sima

Samo odgovorna poreska inspekcija i jaka unutrasnja kontrola rada same Poreske uprave doprinece jos vecoj naplati. Srecno.

special image