• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren pogon "Svarovskog" u Subotici

Izvor Tanjug

Premijer je prisustvovao svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije Svarovski u Subotici, poručivši da je ulaganje vlade u tu fabriku od 2,75 miliona evra ulaganje u našu budućnost, budućnost Subotice i svih naših građana.



On je, obraćajući se zvanicama, rekao da je ovo po kvalitetu materijala i površini objekata najveća investicija u Srbiji do sada.

Posebno zadovoljstvo on je izrazio jer su 383 radnika dobila posao, a osim toga je najavljeno da će biti zaposleno još 170 ljudi.

Poželeo im je sve najbolje u daljem radu i obećao da će vlada učiniti sve kako bi obezbedila najbolje poslovno okruženje za investitore.

Vučić je pozvao austrijske partnere da u Srbiju dovedu još invetsitora i zaposle još ljudi.

"Ovo je dobro mesto za vas. Nadam se da ste osetili našu gostoljubivost. Sve može da se kaže o nama, ali niko nam ne može osporiti našu gostoljubivost", rekao je izrazivši nadu da su zaposleni, koji rade u jednoj od najsavremenijih fabrika zadovoljni platama.

Direktor Svarosvki Subotica Dejan Jovanović označio je otvaranje nove fabrike kao događaj od velikog značaja po kompaniju, ukazao da je pre nekoliko godina postojala samo ideja o projektu, te da je 2012. doneta odluka o realizaciji, nakon čega je osnovano preduzeće u Srbiji, a odmah nakon toga potpisan ugovor sa Vladom Srbije, koji podrazumevao obavezu o investiranju.

Doneta je, kako je kazao, odluka da se još pre investicije započne sa proizvodnjom, te je decembra 2013. usledilo zapošljavanje prvih radnika i otpočela proizvodnja u inajmljenom prostoru.

Proizvodnja je povećana, takođe i broj zaposlenih, rekao je Jovanović dodajući da u fabrici koja je sagrađena po svetskim standardima sada rade 383 radnika, i da će do sredine iduće godine biti zaposleno dodatnih 170.

Fabrika u Subotici, prema njegovim rečima, postala je značajan deo porodice Svarovski.

Taro Nordhajder, izvršni potpredsednik "Svarovski profešenel" istakao je da je ova godina značajna za austrijsku kompaniju, jer obeležava 120 godina postojanja, te je i otvaranje pogona u Subotici važan trenutak u bogatoj istoriji te firme.

"Postrojenje u Subotici je važan logostički centar uz centralu u Vatensu", podvukao je on.

Nordhajder je zahvalio srpskim vlastima na odličnoj podršci, rekavši da je održivo partnerstvo raslo od samog početka, te da na osnovu toga Svarovski želi da gradi dalju budućost.

Kako je premijer rekao novinarima nakon obilaska fabrike bilo bi dobro da imamo još neku fabriku poput nje.

"Nažalost jedan je Svarovski, ali ovde, na ovom području imamo sedam fabrika koje ukupno u ovom trenutku zapošljavaju 3640 ljudi, u skladu sa ugovorima koje imaju sa nama trebalo bi da bude 5.400 i mi smo time veliki deo problema Subotice sasvim sigurno rešili, a rekao bih i Severnobačkog okruga".

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

jela

A kolika je plata tim radnicima?Ima li ko više od 25 000 ??? ...

SWSU

@jela Ima.

s

Pa nece valjda otvoriti praznu fabriku.Prvo su je napunili i pokrenuli a zatim ide svecano otvaranje,to je uvek tako

special image