Peković od utorka na čelu Partizana

Autor:

Vanredna Skupština KK Partizan biće održana u utorak u 14 časova. Posle izbora novog rukovodstva, promena i na klupi?

Peković od utorka na čelu Partizana Foto: MN Press

Radna komisija predvođena Mlađanom Šilobadom završila je posao. Petnaest dana nakon ostavke Predraga Danilovića na poziciju predsednika, zakazana je vanredna sednica Skupštine KK Partizan i to za utorak u 14 časova.

Najvažnija tačka dnevnog reda u Klubu sportista na stadionu u Humskoj ulici biće izbor novog predsednika.

U petak je obelodanjeno da je jedini kandidat za upražnjeno mesto Nikola Peković, nekadašnji prvotimac crno-belih, sada centar NBA ligaša Minesote Timbervulvs.

Bilo je spekulacija da snažni centar možda neće biti prisutan na sednici zbog ranije zakazanog puta, ali je on uspeo da odloži obaveze u SAD, tako da će u utorak lično predstaviti Skupštini plan oporavka kluba.

Potezi će se nakon izbora predsednika ređati po principu domina - izbor Upravnog odbora (za očekivati je da Peković dovede određeni broj svojih ljudi - poznato je da će mu "desna ruka" biti Miroslav Berić - a neki članovi bi mogli da ostanu iz dosadašnjeg saziva), pravljenje projekcije budžeta za novu sezonu, pa formiranje tima.

Ova poslednja stavka podrazumeva i rešavanje pitanja šefa stručnog štaba.

Duško Vujošević od 17. avgusta sprovodi pripreme, ali trofejni stručnjak više nije ugovorno vezan za klub, tako da bi novo rukovodstvo moglo da se odluči i za angažovanje novog trenera.

Od utorka popodne stvari će početi brzo da se "odmotavaju", jer je do početka sezone samo 25 dana...

Povezano

Sve vesti