• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kad će MMF odlučiti o povećanju plata

Izvor Beta

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da će dogovor sa MMF oko povećanja plata u javnom sektoru i penzija biti postignut u novembru, ali da će konačnu odluku o tome doneti direktori Fonda polovinom decembra.

 Vujović: Direktori MMF u decembru donose odluku da li će biti povećane plate i penzije Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

On je gostujući na televiziji B92 kazao da Vlada određuje koliki finansijski prostor ima za povećanje i da ono ne sme da poremeti smanjenje budžetskog deficita, kao ni strukturne reforme, već mora da se uklopi u taj okvir.

"Mi smo odlučili da ćemo povećanje da tražimo i počeli smo da računamo fiskalni prostor. Naši partneri iz MMF-a su nas saslušali. ;i moramo da dokažemo da ćemo moći da povećamo plate i penzije, a da ne skrenemo s puta reformi. Finalna odobravanja će biti na direktorima fonda sredinom decembra, a mi ćemo se dogovoriti novembra", kazao je Vujović.

Vujović je kazao da očekuje da se do kraja godine nađu rešenja za sedam preduzeća koja su u restrukturiranju ili imaju problem kakav je propala privatizacija.



Kada je reč o otpuštanjima u javnoj upravi, ministar je kazao da Vlada zna šta su obaveze u naredne tri godine, a da će ova godina biti "prolazno vreme", kada će se videti koliki će biti prirodni odliv, odnosno koliko će ljudi otići u penziju, koliko će uzeti neke od socijalnih programa i koliko će preći u privatni sektor.

On je kazao da bi uskoro na sednici Vlade trebalo da bude rešeno i kojom će se dinamikom sprovoditi Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru.

Vujović je kazao da državi ostaje da se, do sledeće revizije sporazuma sa MMF-om u novembru, bavi strukturnim reformama u koje spada reforma javnih preduzeća kakva su "Putevi Srbije, "Telekom", "Elektroprivreda Srbije", "Železnice Srbije" i slična preduzeća.

Upitan o tome da li je zaista zvao direktora Pošte zbog radnica na šalteru pošte, Vujović je kazao da je to netačno, on je negirao medijske navode da je u pošti tražio keš i dodao da je imao ličnu kartu koju je pokazivao radnicama pošte.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prvo VRATITE ukradeno

ili PUSTITE Ustavni sud da radi svoj posao...

Srb-in

Vujoviću, pitaj MMF da li će sutrašnji dan biti petak.

deda Veljko

Koji je ovo lik. Ni nacisti se nisu ovako ponasali

special image