• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje Gorica Regodić

Izvor mondo.rs

Glumica, koja trenutno promoviše film "Pored mene", preporučuje za MONDO knjige koje bi trebalo pročitati do punoletstva.

Gorica Regodic je glumica koju znate iz serije "Urgentni centar", a trenutno u filmu "Pored mene" Stevana Filipovica igra Isidoru, jednu od protagonistkinja.

Šta najviše volite da citate, i koliko imate vremena za to?

"Volim svašta da citam, od stripova, preko poezije, do romana, drama. Mada sam izbirljiva, i ako me to što citam ne natera na razmišljanje ili mi ne razigra maštu, prelazim na sledecu knjiigu momentalno. Od kraja osnovne skole sam citala Alana Forda, Asteriksa i Obeliksa, prva knjiga mi je bila 'Mali princ', a za, cini mi se, deveti rodendan sam dobila 'Hobita'. Sad sam citala drame Slavomira Mrozeka, i Semjuela Beketa. Ima svega! Vremena za to uvek ima, u prevozu ili dok negde cekate u redu, recimo".

Koja vam je omiljena knjiga i zašto?

"To se cesto menja. Knjige i stripove koje sam vec nabrojala volim, ali mozda bih izdvojila poeziju Vaska Pope i uvek je preporucujem, spolja tako jednostavna, a suštinski kompleksna. Branko Miljkovic takodje dolazi u obzir, kao kombinacija heraklitovske filozofije i simbolizma meni toliko dragog. Šekspir se podrazumeva. I prva knjiga koju preporucujem".

Koje tri knjige biste svakome preporucili da procita do 18. rodendana?

"1. Nil Gejmen- 'Koralina i tajanstveni svet'- fantasticna knjiga, koja vas uvlaci u jedan nastrani san, u zastrašujuc, i šarolik svet mašte, i drži vas u neizvesnosti do kraja. Zabavna knjiga za sve koji žele malo da se odmore od lektire. Za one lenje postoji i crtani film 'Koralina', ali vas ipak izazivam da procitate knjigu. Ili, još bolje, uradite i jedno i drugo!

2. Carls Bukovski- 'Pesme'(1,2,3,4) - to je neizbežni period u životu mnogih tinejdžera, bar moje generacije. Još ga volim, samo u manjim merama, jasan je, direktan i vulgaran, što bi neke moglo odbiti. Znam da moji roditelji nisu bili baš srecni kad su videli šta citam.

3. Nik Kejv- 'Smrt zeke Manroa' - izuzetno interesantna knjiga, ali ne samo za mlade. Mracna i misteriozna. Meni jedna od omiljenih".

Ne propustite i ostale preporuke knjiga!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE