Tanjug

Evropa pogođena krizom iako je nije napravila

Autor:

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da će izbeglička kriza pogoditi Evropu, iako je Evropa nije napravila.

5
A- A A+

Nikolić je razgovarao sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumom Rašidom Al-Daherijem o izbegličkoj krizi, a ambasador je ukazao da je Srbija neočekivan pozitivan primer humanosti.

Ambasador Al-Daheri je zahvalio predsedniku Nikoliću na držanju Srbije i njenih građana u toj krizi, za koje je rekao da je, u moru svakodnevnih negativnih primera iz zemalja okruženja, neočekivan pozitivan primer kako se i u teškim situacijama zadržava humanost i ljudsko dostojanstvo.

Predsednik Nikolić je rekao da "migrantska kriza nije problem koji je Evropa napravila, ali je problem koji će je teško pogoditi i doneće mnogo iskušenja koja će moći da budu rešena samo ako bude postojalo jedinstvo i ako se, i u najtežim trenucima, svi budu ponašali kao civilizovani ljudi".

Predsednik Nikolić je takođe ukazao da ponašanje srpskog naroda nije neočekivano i da ga je mogao predvideti svako ko poznaje istoriju.

Predsednik Nikolić i ambasador Al-Daheri razgovarali su i o projektima koje zajedno realizuju dve zemlje, kao i o planovima za buduću saradnju.

Povezano

Sve vesti