Partizan opet sarađuje sa agentom Raškovićem

Autor:

Košarkaški menadžer Aleksandar Rašković objavio da reprezentativac BiH Adin Vrabac trenira sa KK Partizan.

25
A- A A+Dosadašnji trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ne tako davno pričao je o nesuglasicama sa košarkaškim menadžerom Aleksandrom Raškovićem, a sve je počelo kada je Slovenac Jaka Klobučar odlučio da tuži crno-bele zbog dugovanja.

U međuvremenu, Partizan je napustio i Bogdan Bogdanović, iako je, prema rečima Vujoševića, postojao dogovor da Bogdanović ostane još jednu sezonu u Partizanu. I za to je optužio Raškovića.

Jasno je bilo da Partizan i Rašković više ne sarađuju.

Međutim, nova uprava Partizana, nakon što je odlučila da ne nastavi sa Vujoševićem, menja kurs. Izgleda da je saradnja sa Raškovićem opet uspostavljena.

Da je to tako svedoči i podatak da je Rašković stavio na svoj Twiiter nalog obaveštenje da Adin Vrabac, reprezentativac BiH, trenira sa crno-belima.


Vrabac nije imao veliku minutažu na Evropskom prvenstvu, ali jeste bio član te selekcije. Veću priliku na parketu dobio je u meču protiv Rusije.

Vrabac važi za jednog od najtalentovanijih igrača u BiH. Prošle godine bio je na NBA draftu. Ima 21 godinu i igra na poziciji krila (visok je 201 cm).

Krajem prošle sezone, Vujošević je u intervjuu za navijački sajt parrtizan.net govorio i o odnosu sa menadžerom Raškovićem. Taj odnos nazvao je "lošim".

Tadašnji trener Partizana bio je ljut na Raškovića zbog dva slučaja - Bogdan Bogdanović i Jaka Klobučar.

Vujošević je tada rekao da je Rašković krivac što Bogdanović nije ostao još jednu godinu u Partizanu, podvlačeći da je to bio prvobitni dogovor i igrača i njegovih roditelja i menadžera i kluba. Uz to, Vujošević smatra da je i Bogdanović imao moralnu obavezu da ostane u Partizanu, jer ga smatra i delom odgovornim za onaj poraz od Cedevite pre dve sezone, kada Partizan nije ušao u Evroligu.

"Rašković nije ispoštovao dogovor kad je reč o Bogdanoviću. On je trebalo da ostane u Partizanu tri godine. Zbog njega je eliminisan Anđušić. Prema dogovoru sa Raškovićem, u početku mu je dat prostor koji nije zasluživao, ulagalo se u njega. Sa moje strane taj dogovor je ispoštovan. Sada su Bogdanovića prodali godinu dana ranije i to u momentu kada je klub ispao iz Evrolige, gde je i on (Bogdan Bogdanović) ima zasluge za takav ishod utakmice... Morao je da vrati na terenu, pre svega ispunjavajući datu reč i obavezu koju je prihvatio u dogovoru sa mnom. I on i roditelji i menadžer".

Vujošević je dodao da je njegov odnos, tačnije odnos kluba sa menadžerom Raškovićem dodatno zakomplikovao slučaj Jake Klobučara, koji je tužio Partizan zbog neizmirenih dugova, koji su u međuvremenu narasli. Zbog toga Partizan na počeku sezone nije mogao da angažuje i registruje strance.

Povezano

Sve vesti