• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren 49. Bitef

Izvor mondo.rs

U Narodnom pozorištu u Beogradu večeras je svečano počeo 49. Bitef, koji se ovoga puta održava pod naslovom "Uspomeni Jovana Ćirilova".

Festival je proglasio otvorenim gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Mnogobrojnoj publici obratio se direktor Bitefa Miloš Latinović.

Zatim je kao prva u glavnom programu izvedena hit predstava "Murmel Murmel" nemačkog reditelja Herberta Friča, u produkciji Folksbine am Roza - Luksemburg plac iz Berlina.

Do 24. septembra u konkurenciji učestvuje deset predstava iz Srbije, regiona, Nemačke, Francuske i Rusije.

Gran pri "Mira Trailović" i Specijalnu nagradu, koja od ove godine nosi ime Jovana Ćirilova, jednog od osnivača, višedecenijskog umetničkog direktora i selektora Bitefa, koji je preminuo prošle jeseni, dodeliće međunarodni žiri.

Predsednica je glumica Mirjana Karanović, a članovi glumac Žarko Laušević, dramaturg Stefan Blaske (Nemačka), dramaturg Agnješka Jakimjak (Poljska) i dizajner i scenograf Tomas Volgrav (Belgija).

U okviru festivala održavaju se tradicionalni prateći programi Bitef na filmu i Bitef Polifonija, kao i novi prateći program Bitef zona.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE