MONDO/Beta

Žabari: Čelnici opštine "muljali" u asfaltiranju?

Autor:

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Žabari Miroslava Filipovića iz SPS-a zbog zloupotreba u asfaltiranju i nezakonitog povećanja plate. Filipović za MONDO: Politička nameštaljka, nema veze sa istinom.

2
A- A A+

MUP je saopštio da su prijavom obuhvaćeni i ovlašćeno lice opštinske Direkcije za izgradnju i sekretar opštine, a svi se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Filipović je osumnjičen da je uticao na ovlašćeno lice Direkcije za izgradnju da izda ovlašćenja predsednicima devet mesnih zajednica sa teritorije ove opštine za sproveđenje postupka javnih nabavki male vrednosti za asfaltiranje ulica u ovim mestima, iako je sprovođenje tog postupka isključivo u nadležnosti Direkcije.

Uzvraća prijavom protiv N.N. lica

Filipović je najavio da će uzvratiti krivičnom prijavom protiv N.N. lica za lažno prijavljivanje.

Na taj način je za tri preduzeća koja su asfaltirala ulice omogućeno pribavljanje koristi od oko 35.000.000 dinara, navodi se u saopštenju MUP-a. 

Oni su osumnjičeni i da su za asfaltiranje ulica u Žabarima sklapali ugovore i isplatili iz budžeta opštine Žabari, čime je naneta šteta opštini od 4.000.000 dinara.

Predsednik opštine osumnjičen je i da je uticao na Komisiju za kadrovska pitanja i uz pomoć sekretara opštine Žabari neovlašćeno uvećao sebi platu i pribavio protivpravnu korist od 815.252 dinara.

Krivične prijave protiv osumnjičenih podnete su Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

FILIPOVIĆ: NAMEŠTALJKA, NEMA VEZE SA ISTINOM

Filipović je za MONDO rekao da je reč o "političkoj igri koja nema veze sa istinom" i odbacio navode prijave.

"To nema veze, milion posto. Imam odluku Skupštine opštine da se mesnim zajednicama prebacuju sredstva za određene projekte. Ja sam samo sproveo skupštinsku odluku i sve urađeno po projektu", kaže Filipović.

Filipović je naveo i da nije sebi neovlašćeno povećao platu, nego je to uradila kadrovska komisija pri Skupštini opštine.

"Zvanično sam podneo zahtev u avgustu 2014. godine da komisija preispita odluku o povećanju plate i uskladi sa zakonom", kaže FilipovićPovezano

Sve vesti