• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Aerodroma građanima dividenda po pola evra

Izvor MONDO/Agencije

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu najavio je danas da će malim akcionarima isplatiti dividende za 2013. i 2014. godinu u ukupnom bruto iznosu od 60,19 dinara po akciji.

Kako se navodi u saopštenju, mali akcionari dobiće danas dividendu od 0,24 dinara bruto po akciji iz dobiti beogradskog aerodroma za 2013. godinu, a u sredu po 59,95 dinara bruto po akciji iz dobiti za 2014. godinu.

Manjinskim akcionarima Aerodroma "Nikola Tesla" biće isplaćeno ukupno 1,39 miliona dinara dividende za 2013. godinu i 346 miliona dinara za prošlu godinu.

Dodaje se da su dividende državi Srbiji, kao većinskom akcionaru sa 83,15 odsto akcija, isplaćene direktno sa računa Aerodroma, navodi se u saopštenju.

Aerodrom "Nikola Tesla" prošle sedmice uplatio je u budžet Srbije 500 miliona dinara, a planirano je da do kraja godine uplati još oko 600 miliona dinara.

Predviđeno je da ukupna uplata u budžet Srbije u ovoj godini iznosi oko 23,3 miliona evra, odnosno kao u prethodnih pet godina zajedno, navodi se u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu.

Ovih pola evra građani mogu da dodaju na ušteđevinu od dividendi koje im je krajem avgusta isplatio NIS - 199,11 dinara za pet besplatnih akcija rusko-srpske naftne kompanije, kao i Telekom Srbija krajem januara 344,72 dinara za 31 besplatnu akciju.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mala i srednja inteligencija

Ako donosi profit moglo bi da se proda,to je deviza naše elite.Zamislite samo kada bi moglo da se formira neko državno preduzeće za naplatu kiseonika koji udišemo,koliki bi novac mogao da se dobije od prodaje?

Ja

A mi sto smo vec prodali nemamo nista pa ni to malo

beli

Ajde ne kukajte nego uzimajte kad vam ljudi daju. Mogli su i da traže po sto dinara za aerodrom.

special image