• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić primljen u Evropski ekonomski senat

Izvor Tanjug

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić primljen je za člana-senatora Evropskog ekonomskog senata, tela od 300 društveno odgovornih biznismena iz značajnih kompanija Evrope.

 Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe, član Evropskog ekonomskog senata Izvor: MN Press
Izvor: MN Press

Ovaj izbor je od izuzetnog značaja ne samo za kompaniju MK grupu, već i za celokupnu srpsku privredu zbog učvršćivanja privrednih veza unutar EU, ocenio je Kostić.

Junker počasni član

Evropski ekonomski Senat objedinjuje oko 300 posebno odabranih najuspešnijih društveno odgovornih pojedinaca, čije kompanije su među liderima na tržištu u svojim oblastima. Organizacija ima za cilj poboljšanje poslovnog okruženja za preduzetnike i preduzeća na nacionalnom i evropskom nivou. Članovi su rukovodioci najuspešnijih kompanija i istaknuti političari iz zemalja EU. Među najuglednijim imenima je i Žan Klod Junker, aktuelni predsednik Evropske Komisije i nekadašnji premijer Luksemburga, koji je počasni član.

Sertifikat za članstvo zvanično su mu uručili dr Ingo Fridrih, predsednik Evropskog ekonomskog senata i bivši potpredsednik Evropskog parlamenta, i Ginter Etinger, Komesar EU za digitalnu ekonomiju i društvo, saopšteno je iz MK grupe.

Kostić je ovom prilikom istakao da članstvo u Evropskom ekonomskom senatu pruža mogućnost za stvaranje i učvršćivanje privrednih veza unutar EU.

"Prijem u Senat je od izuzetnog značaja, ne samo za kompaniju MK Group, već i za celokupnu srpsku privredu. Svojim delovanjem unutar organizacije zalagaću se za poboljšanje privrednog ambijenta i bolje pozicioniranje srpskih kompanija u Evropi", izjavio je Kostić.

Kostić je jedini Srbin koji je postao član Evropskog ekonomskog Senata, a nalazi se na čelu jedne od najvećih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija Evropi, sa ozbiljnim planovima za proširenje i na druga tržišta.

Pripada vodećim privrednicima u našoj zemlji i jedan je od najvećih eksperata i poznavaoca menadžmenta u agrarnoj i šećernoj industriji i agrobiznisu, a u javnosti je poznat i kao veliki donator.

Pored toga što je vrhunski poznavalac menadžmenta i stručnjak za poljoprivrednu industriju, Kostić je i predsednik Upravnog odbora AIK banke, predsednik poslovnog kluba Privrednik i član brojnih domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MRSOJE

Da li je to onaj sto je prepakivao secer i...

kiza

@MRSOJE i.. kupio sve šećerane u Vojvodini za 1 dinar.

special image