Spot koji bi svi trebalo da pogledaju!

Autor:

Ovo nije samo pesma, ovo nije samo spot - ovo je lekcija iz samoodbrane za žene.

27
A- A A+

Bend S.A.R.S. predstavio je novi spot "Praktična žena", koji šalje snažnu poruku protiv porodičnog nasilja kroz naizgled, nažalost, uobičajeni scenario nasilja koji se pretvara u lekciju iz samoodbrane!

Pogledajte!

Izvor: YouTube

"Nismo želeli da napravimo još jedan sumoran video gde su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u nameri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se žaštite i odbrane ukoliko postanu žrtve porodičnog nasilja. Tako će uz novu pesmu biti prikazan i kratki kurs samoodbrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promeniti svet", objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld u okviru kog je nastao spot.

Inače, ova inicijativa predstavlja prvu na svetu javnu "open source" bazu koja će sadržati video materijale o društveno angažovanim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno!

"Sve što treba da uradite je da odete na naš sajt CrazyEnoughToChangeThe.World, pronađete društveni cilj koji želite da podržite, pronađete video u našoj bazi koji najviše odgovara vašoj kampanji i iskoristite ga u celosti ili ga prilagodite vašim potrebama. To znači da možete da dodate vašu muziku, titlove i preradite ga u skladu sa vašim projektom", objašnjavaju Dušan i Marko.

"Video protiv porodičnog nasilja je prvi muzički spot koji će se naći u našoj bazi i bend S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot. U planu su još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svesti o raku dojke, a uskoro ćemo bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama. Pozivamo sve muzičare, društveno odgovorne kompanije i pojedince iz svih krajeva sveta da odaberu neki video iz naše baze i budu dovoljno hrabri i ludi da se upuste u menjanje sveta", poručuju autori u saopštenju izdavača "Lampshade media".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti