Ješić novi trener Sarajeva, obećao titulu

Autor:

Miodrag Ješić je dobio posao u Sarajevu. Srpski trener, nekadašnji fudbaler i šef struke Partizana, u sredu je, na predstavljanju, obećao odbranu titule šampiona Bosne i Hercegovine!

Ješić novi trener Sarajeva, obećao titulu Foto: MONDO/Samir Cacan

Novi trener aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine istakao je da je preuzeo najveći klub u toj zemlji i da je ambicija razlog njegovog dolaska na "Koševo".

Fudbalski stručnjak iz Srbije je potvrdio da visina plata nije bitna za njegov dolazak već isključivo sportska ambicija.

"Verujem u sebe i stručni štab. Pratio sam Sarajevo inače, naravno mnogo više u poslednje vreme. Profesionalac sam i to tražim od svih u klubu. Vodio sam klubove u Srbiji, Bugarskoj, Crnoj Gori. Gledao sam utakmicu u Bijeljini (pobeda nad Radnikom 0:3), ali kad dođete na lice mesta imate kompletnu sliku", izjavio je Ješić, koji će danas posmatrati utakmicu šesnaestine finala Kupa BiH između mostarskog Zrinjskog i Sarajeva.

BOGATA TRENERSKA KARIJERA MIODRAGA JEŠIĆA

Ješić je u karijeri vodio više od 20 klubova među kojima Partizan, Obilić, Liteks, Budućnost iz Podgorice, CSKA Sofiju, a posljednja destinacija mu je bila Jangon Junajted iz Mijanmara.

Svoj debi na klupi "bordo" tima, Ješić će imati u narednom, 10. kolu Premijer lige BiH protiv Viteza.

"To je jedina utakmica na koju ćemo se orijentisati. Uvek se ide jedna po jedna, a onda ćemo pričati o narednim utakmicama i 'večitom' derbiju sa Željezničarom", rekao Ješić i dodao da se danas neće "petljati" u rad trenutnog stručnog štaba.

On je pojasnio zašto se nije javljao na telefon poslednjih dana.

"Sarajevo je grad u kojem sam uvek voleo da dođem. Nisam želeo nikome da se javljam i ova konferencija ne bi imala smisla. Želeo sam da svi budete u istoj poziciji".

DA NE VERUJEM U ODBRANU TITLULE, NE BIH NI DOLAZIO

"Sarajevo je klub koji uvek ide na titulu. Normalno je da se ide na trofej i Kupu BiH jer je to način da se izađe u Evropu. To je i presudilo da napustim Mjanmar i da dođem ovde. Ipak, ne smemo da gledamo mnogo unapred i da pričamo o Evropi dok ne uradimo nešto u domaćem prvenstvu", naglasio je Ješić.

On je istakao da zna koje su bile mane Sarajeva, ali nije želeo da govori o problemima zbog, kako je naveo, kolegijalnosti.

Na kraju je poručio:

"Da ne verujem u titulu ne bih ni dolazio. Mogu da obećam navijačima Sarajeva, ali i svim ostalima - Sarajevo će se truditi da igra dobar fudbal zbog navijača, a kroz dobre igre da dođemo do rezultata".

Tagovi:

Povezano

Sve vesti