• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šabac može da bude Mančester na Savi

Izvor Tanjug

Šabačka privreda i velika količina robe koja prolazi kroz grad omogućava da se preko nove luke uspostavi novi vid saobraćaja.

Predstavnici Šapca i češke firme Geotest potpisali su memorandum o razumevanju čime su stvoreni preduslovi da taj grad na obalama reke Save dobije luku.

Memorandum su juče potpisali predstavnici češke firme, Ljubomir Prohaska, i gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, koji je istakao da su time "ostvaren osnovni uslov da Grad dobije luku".

"Zbog količine robe, preko dva miliona tona, koja iz Zvornika treba da se preveze preko Šapca, otvara se mogućnost za novi vid saobraćaja", rekao je on, objavljeno je na sajtu grada.

Zelenović je rekao i da će se sa nadležnim državnim organima raditi "kako bi u što kraćem roku, u Šapcu dobili luku i uspostavili lučki saobraćaj".

Prema njegovim rečima, privrednici iz ovog kraja će postojanjem luke, postati konkurentniji i lakše će i jeftinije prevoziti svoju robu.

Prohaska je kazao da "Geotest" posluje u oblasti zaštite životne sredine i ima četrdesetogodišnje iskustvo u međunarodnoj saradnji i da je osim Bosne, Hrvatske, Albanije i Srbiji, aktivna i van Evrope.

"Odgovara nam pozicija Šapca, njegova infrastruktura i povezanost puteva", rekao je Prohaska, objavljeno je na sajtu grada.

Grad Šabac treba da obezbedi preostale uslove za dovršetak luke i obezbeđivanje plovnog toka reke Save.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Sa ovakvim, politikantima- KOLONIJA- DEPONIJA SRBIJA!

Jovan

Kako da ne, sigurno ce ih saslusati u republickoj vlasti ako nastave da joj se svakodnevno rugaju. Iz budzeta grada se placa Olja Beckovic i Zoran Kesic da se sprdaju na racun vlade, a svakodnevno se od nje moljakaju neke pare i lokalni vlastodrsci se dure kad niko ne zeli s njima da razgovara. Svi smo mi u Sapcu postali taoci Dusana Petrovica i njegove sline-Nese. Nikad ovakvi dunsteri nisu vodili grad niti se bavili politikom u Sapcu.

Mikec

Sabac je ceo od droge beo...kakav crni Mancester

special image