• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne propustite - interaktivna izložba o Pupinu!

Izvor mondo.rs

Najveća do sada izložba o Mihajlu Pupinu realizovana uz podršku Telekoma Srbija.

Najveću do sada izložbu o Mihajlu Pupinu svečano će otvoriti ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, u četvrtak, 24. septembra, u Istorijskom muzeju Srbije. Na otvaranju će govoriti i generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk i autorka izložbe Aleksandra Ninković Tašić.

To će biti prva muzejska postavka takve vrste u Srbiji koja koristi savremene tehnologije i omogućava da svaki segment izložbe bude interaktivan. Novina u domaćoj muzeologiji biće i korišćenje interaktivnih naočara. Po prvi put će biti izloženi Pupinovi dragoceni legati, kao i do sada nepoznat arhivski materijal sa velikim brojem dokumenata, poput tajnog dosijea FBI koji će premijerno biti prikazan.

Izložba predstavlja najobimniji presek života i dela velikog naučnika, a posetioci će moći da se upoznaju sa nizom nepoznatih činjenica o privatnom životu Mihajla Pupina.

Delovi izložbe biće posvećeni Pupinovom naučnom i,profesorskom radu, književnom delu za koji je dobio Pulicerovu nagradu, njegovom angažmanu za pomoć Srbiji tokom Prvog svetskog rata, tajnom radu za američku vojsku, mnnogobrojnim dobročinstvima i mecenskom odnosu prema umetnosti. Izložba je organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i uz podršku kompanija Telekom Srbija i Nelt. Za javnost će biti otvorena od 25. septembra i trajaće do 20. februara sledeće godine.

Zаhvаljujući аutorimа izložbe Aleksаndri Ninković Tаšić, dr Dušici Bojić i timu Kodek institutа (kreаtivnа аgencijа LiveViewStudio) u kome se nаlаze svetski pioniri u korišćenju AR tehnologije, ovаko postаvljenа izložbа, nа nаjbolji nаčin predstаvljаće lik i delo ovog velikog nаučnikа, kаo i moderno lice i kreаtivne potencijаle dаnаšnje Srbije.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

To treba videti!

SERIJE