• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatni saveti ljudi koji će vas motivisati

Izvor mondo.rs

Počele prijave za besplatno učešće na TEDx konferenciji u Zemunu, koja okuplja interesantne motivacione predavače, one ljude koji su u Srbiji nešto promenili na bolje.

Zamislite vrtić u kojem deca imaju svoju baštu o kojoj sama brinu. Ovi četvorogodišnjaci znaju gde i u kakvim uslovima uspeva nana, a u kakvim paradajz. Ovi klinci sami proizvode zelenu salatu koju jedu za ručak. A šta kažete na školu u kojoj učionica nema zidove, zvono je samo dekoracija, a uči se bez pritiska? Ovo je vrtić i škola koje danas postoje i rade u Srbiji, a kako to izgleda u praksi pričaće Marko Đorđević, jedan od govornika TEDxZemunED konferencije.

Već treću godinu za redom, TEDx u Zemunu okuplja sjajne motivacione predavače, one ljude koji su u Srbiji nešto promenili na bolje. TEDx je zakazan za nedelju 11. oktobar, u Madlenianumu u Zemunu.

Svi zainteresovani za besplatno učešće na ovogodišnjem TEDxZemunED mogu se prijaviti na sledećem linku. Rok za prijavu je sreda, 7. oktobar, a broj mesta je ograničen.

O čemu će biti reči na ovogodišnjem TEDx-u?

Svako od nas krije u fioci tajni plan za biznis, ali samo mali procenat od nas se usudi da ovaj plan i ostvari, kaže Milivoje Čalija, još jedan ovogodišnji TEDx govornik. Kako je sa svojom ženom uspeo da ostvari san mnogih od nas, da napusti korporativni svet, dobar posao i platu koju je imao, i sa kapitalom od 300 evra stvori sopstveni biznis od kojeg danas njegova porodica živi, pričaće Milivoje na TEDx-u 11. oktobra.

Da i u Srbiji može da se zarađuje od pravljenja video igrica, pokazaće Uroš Banješević, jedan od osnivača Mad Head Games, kompanije koje je napravila pravi mali bum na svetskim listama video igara. Danas oni imaju već 6 igara koje su na top listama Big Fish Gamesa, najvećeg svetskog izdavača casual igara, i dobijaju brojne nagrade.

"Ako radite ono što volite, nećete raditi nijedan dan u životu", poručuje Uroš.

Kako je bilo prošle godine na TEDx-u

 Ovo su samo neki od zanimljivih govora koji će imati prilike da čuju oni koji budu posetili konferenciju TEDxZemunED 11. oktobra, koju su podržali Američka ambasada, Microsoft... Cilj TEDxZemunED konferencije je da se mladi podstaknu na razmišljanje o obrazovanju i promene nešto u društvu u kojem žive.

Inače, TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, entertejnment i dizajn). Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi. TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative.

TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x znači da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

__________
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava. Pratite MONDO i na Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE