• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert za zaljubljene!

Izvor mondo.rs

U petak, 2. oktobra na Kolarcu od 20 časova, koncert iz ciklusa "Za zaljubljene"!

Novi ciklus Beogradske filharmonije pod nazivom "Za zaljubljene" počinje jedinim od najlepših ljubavnih iskaza u klasičnoj muzici - Malerovom Simfonijom br. 5. Posvećeni "Malerijanac", dirigent Joel Gamzu, predvodiće Filharmoniju u izvođenju ovog remek dela u petak, 2. oktobra (Kolarac, 20 časova).

Povezane vesti

Simfonija koja zauzima centralno mesto Malerovog stvaralaštva, svojim dijapazonom od patnje do trijumfa prikazuje isti sled događaja u kompozitorovom privatnom životu. Srž ovog dela predstavljaAdađeto, kojim jeMaler zaprosio svoju buduću ženu Almu. To je najintimniji i najintezivniji deo simfonije, začet kao ljubavna pesma za ženu kojoj se divio i koju je beskrajno obožavao. Popularnost kod najšire publike Adađeto je stekaokada je iskorišćen u čuvenom Viskontijevom filmu Smrt u Veneciji iz 1971. godine.

"Peta simfonija je stalni ’trijalog’ plesa, molitve i pesme – i uspomene na njih. Odvešće vas, bilo da ste slušalac ili izvođač, na duhovno putovanje koje nećete zaboraviti, kroz sve ekstreme ljudskih stanja. Izuzetno sam srećan i počastvovan što izvodim ovo delo sa fantastičnom Beogradskom filharmonijom i siguran sam da će koncert u petak biti sjajan!", kaže mladi dirigent, Joel Gamzu.

Izraelsko-američki dirigent otkrio je Malerovu muziku kada je imao sedam godina i upravo je to doprinelo odluci da se već sa 12 godina u potpunosti posveti dirigovanju. Gamzu je jedan od umetnika koji su napisali svoj završetak Malerove nedovršene Desete simfonije, a koji je naišao na veliko odobravanje eksperata za Malerovu muziku, štampe, publike.

U okviru ciklusa, ljubavna tematika će se sagledavati kroz njene brojne prizme i oblike. Slušaocima će tokom pet koncerata biti predstavljena neka od najlepših dela nastala kao rezultat različitih inspiracija. Naredni "ljubavni" koncert zakazan je za 4. decembar, pod dirigentskom palicom Eiđija Ouea.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE