Kuva vam se, ali nemate vremena za komplikovane recepte? Ovo je onda jelo za vas.
Čili (sa pasuljem) možda zvuči kao jelo za koje koje vam je potreban veliki trud da bi ispalo ukusno. U tom slučaju će vas iznenaditi da čili sa tri jednostavna sastojka može biti "prste da poližeš". Provereno!
Sastojci:
500 grama mlevenog mesa (po izboru)
dve konzerve crvenog pasulja
jedan litar paradajz sosa za kuvanje
Način pripreme:
Izdinstajte mleveno meso u dubokom tiganju ili šerpi (potrebno je da bude dovoljno velika da posle stane pasulji paradajz sos). Ubacite so i biber po želji.
Kada je meso gotovo, u posudu sipajte paradajz sos i mešajte nekih 10-15 minuta. Ukoliko želite da čili bude ljut, ubacite jednu ljutu papričicu. Za umerenu ljutinu, isecite je na pola, a za ljubitelje "bljuvanje vatre", iseckajte je na sitnije komade kako bi pustila što više ljutine.
Sos je krenuo da "krčka"? Dospite dve konzerve crvenog pasulja, promešajte još nekih pet minuta i gotovo!
Ova količina je za četiri do pet osoba, a da bi sos bio gušći kupite pasirani paradajz sos za kuvanje ili ubacite u smesu dok se kuva kašiku brašna (dobro promešajte) - to će definitivno pomoći.
Prijatno!
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.