Nikola Janković

"Zašto bi Albanci napravili problem?"

Predsednik FSS Tomislav Karadžić kaže da se domaćinu u Albasanu ne isplati da napravi bilo kakav problem, jer je na pragu velikog uspeha.

"Zašto bi Albanci napravili problem?" Foto: MN Press

Za Srbiju meč u Albaniji u rezultatskom smislu nije značajan, za domaći sastav i te kako jeste.

"Orlovi" su na začelju tabele Grupe I, bez teoretske šanse da se naredne godine nađu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Sa druge strane, Albanci su treći, obezbedili su baraž i imaju istorijsku priliku da se po prvi put direktno plasiraju na jedno veliko takmičenje.

Drugoplasirani Danci beže im samo bod, ali imaju i utakmicu više.

Upravo zbog ove činjenice predsednik FSS Tomislav Karadžić se pita zbog čega bi Albanci u Elbasanu protiv Srbije napravili bilo kakav problem i tako doveli u pitanje plasman na šampionat Starog kontinenta.

"Pre 15-ak dana smo razgovarali sa predstavnicima albanskog saveza na Malti i uveravaju nas da će biti sve u najboljem nivou, nikome se ne isplati, Albancima pre svih, da naprave bilo kakav problem, jer su na pragu istorijskog uspeha. Očekujem dobru atmosferu, večeras ćemo imati zajednički sastanak na kojoj ćemo biti dodatno informisani o uslovima za odigravanje meča", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Karadžić očekuje da "orlovi" u Elbasanu budu na visokom nivou, što bi predstavljalo odličan uvod u kvalifikacije za Mundijal 2018.

"Sinoć sam imao razgovor sa igračima, ova utakmica je specifična, važna, ali bi trebalo da bude početak jednog novog ciklusa i očekujem da odigramo utakmicu na višem nivou nego do sada i verujem u pozitivan ishod meča", dodao je Karadžić.

Povezano

Sve vesti