• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Agencije: Sertić me smenio zbog BiP-a

Izvor MONDO/Agencije

Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara negirao je danas sve optužbe koje je na njegov račun izneo ministar privrede Željko Sertić, a nakon kojih je udaljen sa te funkcije.

Šubara je dodao da će postupiti u skladu sa odlukom Vlade i da se nada da će do 20. oktobra, do kada ima pravo da se izjasni po osnovu svih tačaka koje mu se stavljaju na teret, uspeti da ubedi Vladu da ništa nije radio nezakonito i da nije kriv.

"Nadam se da će vlada prihvatiti moje navode i ovako nešto poništiti", rekao je Šubara na konferenciji za novinare.

Lični sukob

Šubara je rekao da se nada da će lako uspeti da dokaže da ništa od onog što mu se stavlja na teret nije tačno i da se uopšte ne radi o njegovom obračunu s vladom, već o obračunu ministra Sertića sa njim lično.

On je naveo da prva tačka koja mu se stavlja na teret, a to je da Ministarstvu privrede nije podnosio izveštaje o radu Agencije dva puta godišnje, ne stoji, jer od kada je imenovan na tu funkciju, ministarstvu je, kako tvrdi, svakog meseca dostavljao redovne mesečne izveštaje.

Govoreći o privatizaciji RTV Vranje, gde mu je takođe izneta zamerka na vođenje postupka, Šubara je rekao da je rešenje o prenosu besplatnih akcija urađeno u potpunosti u skladu sa zakonom.

On je pokazao dokument iz koga se, kako je rekao, vidi da je saglasnost za podelu akcija te firme potpisana u Ministarstvu privrede.

Govoreći o slučaju BIP, Šubara je rekao da nije želeo da se firma proda u bescenje i da je Agencija sve radila po zakonu. Istakao da je ovo preduzeće moglo da spase da Poreska uprava, prvi put u svojoj istoriji, nije pokrenula stečajni postupak u ovoj firmi.

On je rekao i da nema nikakav sukob sa vladom i ministrima, da ga nikada nije ni imao i da će svaku odluku Vlade bespogovorno prihvatiti.

MINISTARSTVO: VLADA JEDNOGLASNA

Ministarstvo privrede demantovalo je navode direktora Agencije za privatizaciju Ljubomira Šubare da je smenjen samo zbog ličnog sukoba sa Željkom Sertićem, navodeći da je zahtev za njegovu smenu Vlada je podržala jednoglasno.

"Tri nedelje uoči odluke Vlade Srbije da direktora Agencije za privatizaciju udalji sa čelne pozicije Ljubomir Šubara nije ni u jednom od brojnih novinskih tekstova, iskoristio priliku da sa pozicije direktora iznese optužbe koje saopštava danas", stoji u saopštenju ministarstva.

Umesto toga, kako navode, spekulacije koje su mediji prenosili o navodnom sukobu ministra privrede i direktora Agencije za privatizaciju, a nastale iz takozvanih anonimnih izvora, poklapaju se sa onim što danas govori gospodin Šubara.

"Jedino novo što je javnost danas mogla da čuje je to da gospodin Šubara smatra - 'Agencija, to sam ja'", ističu u Ministarstvu privrede.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

simo

Зашто сада плаче када су га СМЕНИЛИ јер је незналица, а он се исто тако понашао када је разрешавао извршног директора ад 7 јули сириг, на телефонски позив потпреседника скупштине србије. Тада је био храбар и послушан, а сад плаче ко најгора женетина.Осладила му се власт и привилегије. Е ,па ко се лати мача од њега и страда.

simo

Зашто сада плаче када су га СМЕНИЛИ јер је незналица и једна обична надувана врећа, а он се исто тако понашао када је разрешавао извршног директора ад 7 јули сириг, на телефонски позив потпреседника скупштине србије. Тада је био храбар и послушан, а сад плаче ко најгора женетина.Осладила му се власт и привилегије. Е ,па ко се лати мача од њега и страда.

sima

Ako je i od Sertica, mnogo je.

special image