• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić:Od danas pravimo još 400 miliona $ za Srbiju

Izvor MONDO/Agencije

Verovali smo u vas, ponosan sam na vas i dobro je što sam vas poslušao i što smo sačuvali Železaru, obratio se danas premijer Aleksandar Vučić stručnjacima i radnicima smederevske fabrike.

"Vi ste ovaj veliki uspeh napravili za celu Srbiju", poručio je premijer, primetivši da je ono što pravi

Železara čini jedna odsto bruto društvenog proizvoda, a onda dodao:

"Od danas pravimo novih 400 miliona dolara, i to je novih jedan odsto rasta za celu Srbiju u narednoj godini", rekao je Vučić i dodao da je i prva peć "pravila" isti rezultat, što je takođe jedan odsto BDP, a ne 0,3 odsto, kako je ranije govorio.

A hteli su da "iseku Smederevo"

Podsetio je da su mnogi govorili kako Železaru treba "iseći" i dodao da je, iako ne zna kako se to "seče" Železara - uvek verovao u radnike koji su čuvali i sačuvali Železari i bili sigurni da ćemo naći rešenje. "Budite vredni, volite svoju Srbiju i vodite računa o njoj, a mi ćemo voditi računa da vam pomognemo i da vam barem nikada ne odmognemo", zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da su u toku pregovori sa strateškim kineskim partnerom Hebej ajron end stil grupa (HBIS grupa) i da je reč o drugoj ili čak najmoćnijoj čeličana u svetu.

"Oni su zainteresovani, kako kažu, da daju najmanje 300 miliona evra u investiciju za galvanizaciju. To bi značilo novi život ne samo za Smederevo, već i celu Srbiju. Ljudi u Srbiji to treba da znaju", poručio je Vučić.

Naš uslov je, naglasio je, da nema otpuštanja radnika.

"Svi moraju da ostanu, i nove da primite. To smo uspeli i sa sadašnjim rukovodstvom i onima koji zele da uđu kao strateški partneri", naglasio je premijer

On je rekao da je cena čelika trenutno na najnižem nivou u svetu, a to je 380 dolara po toni i dodao da će ona morati da ide najmanje na 480 dolara po toni.

"A onda mi postajemo profitabilni i zarađujete dodatni novac i posle nema zime, možete samo da pregovarate sa vlasnicima kako da povećavate sebi platu", rekao je premijer i dodao je da s poduhvatima kakav je "oživljavnje" druge peći ne ide uvek sve glatko, a da je sada sve išlo.

"Ne mogu da sakrijem radost, rekao sam biće vatromet u Srbiji u momentu kada nađemo partnera za Železaru - i tako će i biti", kazao je premijer.

Komentari 116

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ludvig-a

A da li ce mozda ,od danas ,sva deca imati overene zdravstvene knjizice,svi radnici koji rmbace po ceo dan imati prihod dostojan coveka,umetnici imati prava koja su im zagarantovana a ne da placaju tudje dugove,da li ce se ceniti posten rad i istinska umetnost,naucni rad?DA LI CE?!?!?! ILI NECE!?!?!?

MaraM.

A kada će vatromet?Jedva čekam.

MULEN ROSE

sve je to lepo i pozitivno ali ocekujemo i trazimo plate i penzije sto ste nam umanjili!!!

special image