• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pošta izmišlja poslove za višak zaposlenih

Izvor Tanjug

Pošte Srbije, koje su u prvih šest meseci ove godine ostvarile neto dobit od 15,2 miliona evra, danas su obeležile Svetski dan pošta uz najavu poslovodstva da će problem višak zaposlenih biti rešen pokretanjem novih poslova.

To javno preduzeće je u prvih šest meseci imalo za skoro 40 odsto veću dobiti nego u prošloj godini kada je u državnu kasu ukupno uplatilo 10 milijardi dinara, rekao je direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić.

"Ove godine neto dobit je bila 15,2 miliona evra, a ovim tempom do kraja godine (neto dobiti) će preći 30 miliona evra", rekao je on dodavši da je to postignutu u konkrenciji kompanija poput svetskog lidera DHL-a.

Centri za invalide

Prema ečima Krkobabića, krenuće se i u formiranje zaštitnih centara za invalide rada, čime će se održati premisa "da nema viška zaposlenih, već manjka posla". "Svi ti poslovi moraju da rezultiraju novim povećanjem prihoda Pošta Srbije", rekao je Krkobabić podsetivši da je to javno preuzeće u proteklom periodu takođe pokrenulo niz novih i profitabilnih poslova.

Krkobabić je rekao i da u tom javnom preduzeću neće biti otpuštanja i da će problem sa viskom zaposlenih biti rešen pokretanjem novih profitabilnih poslova.

On je naveo i da generalno u Srbiji "nema viška zaposlenih, nego manjka posla" i da sva energija "mora da ide na otvaranja novih radni mesta"

"Ko nije u stanju da pronađe novi posao - od menadžera, predsednika opština, ministara... treba da ide, jer nam ne trebaju genijalci koji će da kažu da ćemo da smanjimo troškove tako što ćemo da otpustimo ljude", rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, to može svako da uradi, ali tu nema vizije, hrabrosti ni preduzetničkog duha...

"To je linija koju mi polako napuštamo", naglasio je direktor Pošta Srbije.

On je naveo i da će se u Poštama Srbije problem viška zaposlenih rešiti tako što će biti premešteni na nove poslove - u menjačnicama, osiguranju i u lancu šopova.

Krkobabić kaže da će Pošte Srbije do kraja meseca imati 200 menjačnica u kojima će biti zaposlena po dva radnika, a da se za poslove posredovanja u osiguranju obučava 300 osoba.

On je rekao i da su izvršene racionalizacije troškova poslovanja navodeći da umesto 98 direktora sada ima 32, kao i da je sprovedena departizacija u odabiru rukovodećeg kadra.

Kako bi bili što bliži korisnicma usluga, mreža pošta je postojećih 1.500 objekata proširila sa 112 novih poslovnica, od čega su četiri korporativne, a sedam ugovorne.

Od zarađenih sredstava izdvojeno je 430 miliona dinara i kupljeno 220 tehnoloških vozila različitih gabarita i nosivosti, od 300 kilograma do 4,5 tone.

U skladu sa Pravilnikom o službenoj odeći, nabavljeno je ukupno 16.500 kompleta zimske i letnje uniforme za poštanske radnike.

Pošta Srbije, inače, pruža građanima, privredi i državi 460 vrsta usluga i proizvoda, a tokom prvih šest meseci realizovan je obim od preko 233 miliona usluga.


Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

V

Salu na stranu, ali posta zaista sada bolje radi nego ranije!

MULEN ROSE

Krkobabic bolje da ne pametuje nek ide gospodin u penziju!!

Buldogic

Evo imam ja jedno pitanje za Krkobabica( voleo bih da mogu da ga nazovem gospodinom ali svi znamo da on to nije): juce sam u posti platio racun za struju u iznosu od 780 dinara i naplatili su mi proviziju 40 dinara?! Da li je to jedan od profitabilnih poslova o kojima govori Krkobabic?

special image