• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer otvorio italijansku fabriku u Jagodini

Izvor Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić otvorio je danas fabriku za proizvodnju traka najnovije tehnologije u industrijskom pakovanju italijanske kompanije "Vibak", koja će zaposliti 400 radnika.

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas italijanskim prijateljima koji su omogućili otvaranje fabrike kompanije "Vibak" u Jagodini i time obezbedili posao za više od tri stotine ljudi.

Vlada Srbije, kako je naveo, uložila je osam miliona evra, investitor 60, a posao će u novoj fabrici imati 340 radnika.

Premijer je nakon otvaranja fabrike u obraćanju prisutnima ponovio da je Srbija izašla iz recesije u teškoj godini u kojoj je krenula u mere fiskalne konsolidacije i poručio da više neće ići u recesiju već će biti na putu dinamičnog rasta.

"Svake godine ta stopa dinamičnog rasta biće viša i viša", rekao je Vučić, primetivši da, s obzirom da je i vlada dala novac za novu fabriku, nije problem da pronađemo novac, te ocenio da ga imamo dovoljno, ali ga nemamo za bacanje .

Nikada vam nije žao da date novac za zapošljavanje novih ljudi, zaključio je premijer.

Investicija je vredna 75 miliona evra.

Fabrika, površine 70.000 kvadratnih metara, izgrađena je u Industrijskoj zoni u Jagodini, na koridoru 10 oko 500 metara od međunarodnog autoputa i železničke pruge Beograd - Niš.

Kako je ranije rečeno, na početku će u fabrici raditi 100 radnika, a u roku od godinu i po, preostalih 300.

Fabrika "Vibak" planira izvoz od 150 miliona evra iz Jagodine, najviše u zemlje Istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog saveza i u regiju Pacifika.

Vrpcu su, pored Vučića, presekli i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković, ambasador Italije u Srbiji Djuzepe Manco i direktor "Vibak Balkani" Patricio Masini.

Izgradnja Fabrike "Vibak" počela je 18. decembra 2013. godine, a kamen temeljac položili su tadašnji premijer Dačić, Masini i Marković.

"Vibak" je četvrta italijanska kompanija koja otvara fabriku u Jagodini. Pre nje fabrike u Jagodini otvorili su "Confezioni Andrea", "Aunde" i "Mobil Turi", koje zajedno zapošljavaju više od 1.000 radnika.


Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Živanko

Zadatak: Koliko dugo 300 radnika može da prima minimalac od 8 miliona Evra?

Serbia forever

Sredi sa italijanima da nam posalju nekog fudbalskog trenera, a moze i bilo koji italijan, bio bi bolji od ovog naseg nesrecnika!

Samo Napred Srbijo!

Divna vest, svaka čast! Treba Srbiji još radnih mesta!!

special image