• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzika "na uvce" - njima je baš prijalo

Izvor mondo.rs

Lep gest Beogradske filharmonije - gudački kvartet održao koncert za korisnike Gerontološkog centra u Vršcu.

"Starost je kazna na koju smo osudili ljude, ako im ne pomažemo", ovim citatom Duška Radovića počeo je sinoć koncert Gudačkog kvartet Beogradske filharmonije u Gerontološkom centru u Vršcu, održanog u cilju obeležavanja oktobra kao svetskog meseca brige o starim licima.

Uz poruku da o najstarijima treba da brinemo svakog dana, muzičari su se upoznali sa stanovnicima Gerontološkog centra, nakon čega je usledio koncert.

Prema rečima osoblja i korisnika, klasična muzika ima terapijsko i antidepresivno dejstvo i za svoj nastup kvartet je nagrađen dugim aplauzom. Gudački kvartet je korisnicima doma pod Vršačkim bregom izveo deo svog standardnog repertoara, kojim će se krajem oktobra predstaviti i na prestižnom festivalu u Abu Dabiju.

Za stanovnike Centra koji nisu u mogućnosti da putuju na koncerte u Beograd, ovaj ansambl svirao je dela Betovena i Ravela.

Beogradska filharmonija će, bez obzira na intenzivne aktivnosti u okviru tekuće koncertne sezone, nastojati da se što više posveti i publici van Beograda, kao i onima kojima koncerti na Kolarcu nisu dostupni.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE