• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSLODAVCI:Vlada našim dnevnicama dopunjuje budžet

Izvor Beta

Unija poslodavaca Srbije optužila je danas Vladu Srbije da pokušava da napuni državni budžet "preko leđa" privrede i da je odlukom o smanjenju dnevnica za putovanje u inostranstvo.

Unija je u saopštenju ocenila da će stupanjem na snagu Uredbe o naknadi troškova za službeno putovanje u inostranstvo, prema kojoj je se ne plaća porez na 15 evra za svaki dan proveden van granice države, biti napravljen problem onima koji isplaćuju zakonske, odnosno veće dnevnice jer će morati da na razliku plate porez od 10 odsto.

"Zakonom o radu propisano da zaposleni ima pravo na naknadu troškova u skladu sa opštim aktom i ugovorom o radu, a ne u skladu sa Uredbom za vreme provedeno na službenom putu u inostranstvu", navodi se u saopštenju.

Unija je dodala da je neophodno propisati visinu neoporezivog iznosa dnevnica za službeno putovanje u inostranstvo zaposlenih u privrednim društvima, uvažavajući realne troškove putovanja u inostranstvo.

"Od ključne važnosti je da neoporezivi iznos predstavlja realne troškove putovanja, jer se propisivanjem nerealno niskog neoporezivog iznosa privreda dodatno opterećuje novim porezima na naknadu troškova zaposlenima, a to će negativno uticati na konkurentnost domaće privrede na inostranom tržištu i njeno poslovanje u celini", navodi se u saopštenju.

Unija je ocenila da izuzetno nizak neoporeziv iznos predstavlja način punjenja budžeta preko leđa privrede i da takva odluka nije mogla biti doneta bez sveobuhvatne analize i uvažavanja svih faktora, a posebno troškova u svakoj pojedinačnoj zemlji ukoliko se radi o realnom određivanju visine dnevnice u inostranstvu.

Komentari 59

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jack Sparrow

Njihova logika je sledeca: nista ne proizvodimo, sta vise i Telekom nameravamo da prodamo, ali ako ovim jadnicima smanjimo i onako mizerna primanja ovaj titanik od drzave ce sporije potonuti.

kimi

Kol'ko botina ccc...

Veljko

Da,da,mukice...a pola radnika im nije ni prijavljeno,rade na crno.

special image