Makedonci traže selektora, Drulović: "Navijam!"

Autor:

Makedonija neće igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. A u novom kvalifikacionom ciklusu nacionalni tim će voditi drugi selektor.

6
A- A A+
Ljubinko Drulović Foto: MN PressLjubinko Drulović neće sedeti na dve stolice.

Odlukom da prihvati poziv Partizana da bude trener prvog tima, usledio je i dogovor da raskine saradnju sa Makedonskim fudbalskim savezom.

Nakon što je jedno vreme bio vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije, Drulović je u aprilu ove godine bio postavljen za selektora reprezentacije Makedonije. Ali, u pet mečeva u kojima je vodio makedonski tim, ostvario je četiri poraza i jedan remi!

Drulović je sa Makedonskom federacijom imao šestomesečni ugovor sa mogućnošću produžetka na dve godine. Međutim, usledio je poziv iz Humske.

"Zahvaljujem se i Fudbalskom savezu Makedonije na saradnji i podršci koju sam imao. Zahvaljujem se i svim igračima i njihovim klubovima i svakome iskreno želim uspeh u daljem radu. Jedan od uslova za produžetak saradnje bio je i da kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završimo do četvrtog mesta u grupi, ali nismo uslovi i samim tim neće biti nastavljena saradnja. Kao profesionalcu, za mene je rezultat merilo uspeha i žao mi je zbog neuspeha u kvaklifikacijama", naveo je Drulović u pisanoj izjavi, koju prenosi sajt Makedonskog saveza.

On je poručio da će ostati veliki navijač Makedonije:

"Makedonija ima tim sastavljen od mladih igrača i siguran sam da jednog dana može da bude veoma uspešan. Želim da se zahvalim i ljudima u stručnom štabu koji su uložili znanje i trud u želji da budemo uspešni. Nastavljamo svako svojim putem, ali ću uvek biti veliki navijač Makedonije".

Povezano

Sve vesti