Promene u Voši: Smenjen Zagorčić!

Autor:

Vojvodina se razišla sa trenerom. Privremeno rešenje, dvojac Šaula - Kosanović.

10
A- A A+
zlatomir zagorcic vojvodina Foto: MONDO/Milutin Vujičić/MN Press

Fudbaleri Vojvodine nastaviće sezonu pod vođstvom novog trenera.

U skladu sa ultimatumom klupskog upravnog odbora izrečenim u ponedeljak, Zlatomir Zagorčić više nije šef stručnog štaba "lala".

"Shodno postavljenim uslovima (pobede u Beogradu, protiv Zvezde i Voždovca), koji nisu uspunjeni, danas smo se gospodinu Zagorčiću zahvalili na saradnji. Rastanak je bio džentlmenski. Zahvalni smo mu za urađeno, za evropske uspehe koji će ostati upisani u istoriju, ali domaći rezultati zahtevali su reakciju", rekao je za MONDO predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović.

Potvrda i na sajtu

"Ugovor dve strane raskinut je sporazumno, a osim Zagorčića, saradnju sa FK Vojvodina sporazumno je raskinuo i dosadašnji pomoćni trener Zoltan Sabo", objavljeno je na zvaničnom klupskom portalu.

 Ko će zameniti smenjenog šefa struke?

"Za sada nema definitivnog odgovora na to pitanje. Trening u petak vodiće gospodin Goran Šaula, doskorašni pomoćnik šefa struke, uz asistenciju Milana Kosanovića, koordinatora rada mlađih selekcija".

Da li bi upravo Kosanović mogao da postane novi šef struke?

"On je tu, pa je tu. O tom - potom. Gospodin Kosanović ima više obaveza u klubu, ima obaveze u Fudbalskom savezu Srbije i mi na njega u svakom slučaju računamo i verujemo u njega. Da li će on biti novi trener? Ne bih još o tome, kao ni o drugim imenima, jer još zaista nema definitivne odluke. Sve je moguće".

Da li će zbog loših rezultata u Superligi biti još promena i na višim instancama od šefa stručnog štaba?

"Biće razgovora i na tu temu, jer je neophodno da se u ovom trenutku pogleda urađeno. Ne bih da ništa prejudiciram, ali jasno je da ima potrebe i za analizu rada sportskog sektora", dodao je Šćepanović.

Odlukom klupskog rukovodstva, Zagorčić je završio svoj drugi mandat na klupi novosadskog kluba. Ekipu je preuzeo u martu i pod njegovim vođstvom zauzeto je četvrto mesto na tabeli. "Lale" su letos ponovo došle nadomak grupne faze Lige Evrope, eliminisavši MTK, Spartaks i Sampdoriju.

Porazom od Zvezde, Vojvodina je ostala na sedmom mestu tabele Superlige, sa 20 osvojenih bodova u 14 utakmica.

Povezano

Sve vesti