• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na izvoznom zadatku: Srpski privrednici u Moskvi

Izvor Tanjug

Više od stotinu srpskih privrednika doputovaće danas u Moskvu kako bi sa svojim ruskim kolegama, u direktnim razgovorima, pokušali da povećaju izvoz proizvoda iz Srbije u Rusku Federaciju.

Oni će u utorak, tokom zvanične posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, učestvovati na zajedničkoj sednici Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom pri Trgovinsko industrijskoj komori Rusije i Poslovnog saveta za saradnju sa Rusijom pri Privrednoj komori Srbije.

Kako je, u izjavi novinarima pred put, objasnio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, to će biti najveća i najznačajnija privredna delegacija naše zemlje u Ruskoj Federaciji.

Dobro pripremljeni razgovori

Čadež je pohvalio rad Srpsko-rusko poslovnog saveta, odnosno predsednika ruskog Poslovnog saveta za saradnju sa Srbijom Anatolija Tihonova i Poslovnog saveta za saradnju sa Rusijom Branislava Grujića, za koje je rekao da su veoma mnogo uradili kako bi se budući projekti srpskih i ruskih kompanija pripremili za predstojeću sednicu i kako bi doveli do konkretnog rezultata.

U Moskvi će biti prisutno oko 120 naših kompanija i oko 100 ruskih, koji će imati priliku da razgovaraju o uslovima investiranja u Srbiju, ali i konkretnim planovima u direktnim međusobnim razgovorima, rekao je Čadež.

On je istakao da je reč prevashodno o kompanijama iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje guma i plastike, turizma, i da bi trebalo da se očekuju dobri rezultati.

"Ne samo da smo se dobro spremili kada je reč o projektima, nego su i kompanije, u pripremnoj fazi, slale svoje projekte i ideje šta bi za njih bilo interesantno, na osnovu čega smo tražili partnere među ruskim kompanijama", rekao je Čadež.

Glavni cilj posete srpskih privrednika Moskvi jeste pomoć privredi Srbije da konkretnim projektima prevaziđe slabiji izvoz od uvoza.
"Cilj je da kroz konkretne predloge privrednici ostvare veći izvoz. Među predlozima je i način na koji ćemo eventualno organizovati neke distributivno-logističke centre, kako ćemo tretirati izvoz i uvoz proizvoda...", rekao je Čadež.

Prema njegovim rečima sada postoje uslovi da se formiraju distributivno-logistički centri jer su vodeće velike, srednje i manje kompanije shvatile da je jedini način da svi zajedno profitiraju zapravo zajednički nastup.

"Jedini način da svi profitiramo jeste da sednemo zajedno za sto, da stavimo pojedinačne interese sa strane, da vidimo šta možemo da uradimo kako bismo bili konkurentniji i jedni drugima pomogli i uvezali naše proizvođače da izvoze svoju robu u Rusiju. Očekujem da se vratimo sa konkretnim ugovorima i to je ono na čemu PKS insistira", poručio je Čadež.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

VALJDA, U TOJ ESKADRILI, IMA NEKO NORMALAN?! SAMO DA NE POČNU O LGBT I NATO- VREDNOSTIMA, SAVREMENE CIVILIZACIJE?!

special image