mondo.rs

Amerikanci izboli košarkaša na Kalemegdanu

Autor:

Košarkaš KK Beko Tomo Ćulafić (19) iz Beograda uboden je nožem blizu srca pošto su ga u noći između subote i nedelje na Kalemegdanu napala četvorica državljana SAD.

64
A- A A+

policija, patrola, zločin, ubistvo Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Mladić je prebačen u Urgentni centar, a jedan od napadača Lukas S. (18) zadržan je u pritvoru zbog pokušaja ubistva.

Sreto Ćulafić rekao je za “Kurir” da je njegov sin šetao s dvojicom prijatelja kad ih je presrela grupa Amerikanaca.

“Kad su Tomo i drugari odlučili da krenu kući, naleteli su na grupu Amerikanaca. Oni su im tražili marihuanu, a kako je naš Tomo zakleti protivnik droga, rekao im je da nemaju, a verovatno i da se sklone. Amerikanci su počeli da ih provociraju i nastala je tuča, tokom koje su oni potegli nož”, kazao je Sreto Ćulafić.

Otac kaže i da Tomo nije ni primetio da je uboden i da je to shvatio tek kad je video krvav džemper. Čim se to desilo, veli, otac, Amerikanci su se dali u beg.

Predosećao sam da nešto nije u redu. Pre nego što su ga uboli, poslao sam mu poruku, ali nije mi odgovarao, što mi je bilo sumnjivo. Deset minuta kasnije pozvao me je i rekao: 'Tata, ja sam uboden na Kalemegdanu', i onda se veza prekinula. Nakon toga su me pozvali iz Hitne, istakao je Sreto, koji se oprobao i u narodnoj muzici i ima jedan album.

Tomo Ćulafić je jesenas krenuo u visoku elektrotehničku školu.


“On je dobar dečko, nije imao nikakve sukobe, ne izlazi po splavovima, sportista je od devete godine. To veče je žurio da se vrati kući kako bi učio jer u utorak ima kolokvijum”, kazala je Tomina majka Željka.

Advokatica Slavka Babić, koja zastupa Ćulafića, rekla je da je Tomo uboden nožem nekoliko centimetara ispod srca, ali i da je još neizvesno da li će morati da bude operisan. Ona je navela i da je policija zadržala jednog američkog državljanina, dok se za ostalim napadačima traga.

“Verujemo u rad policije i pravosudnih organa, kao i to da će svi počinioci ovog teškog krivičnog dela biti privedeni i kažnjeni po zakonu”, kaže Babićeva za “Kurir”.

Tomina majka je dodala da je njen sin na intenzivnoj nezi i van životne opasnosti. Ima bolove i teško se pomera, ali svestan je i dobro se oseća. “Iznerviralo me je što su se, kako kaže Tomin drug, Amerikanci nonšalantno i drsko ponašali, a čuli smo i da je onaj uhapšeni u stvari uhvaćen na aerodromu, što znači da je planirao da pobegne”, rekla je majka i dodala da je čula i da su uhvaćena još tri napadača, ali da nema potvrdu za to.

Povezano

Sve vesti