• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet tanji novčanik: U septembru pad dva odsto

Izvor Tanjug

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u septembru u Srbiji iznosi 43.925 dinara. što je manje nominalno za 0,1 a realno (uključujući inflaciju) za 1,5 odsto u odnosu na prosečnu neto zaradu iz septembra 2014. godine.

 Prosečna zarada: U septembru plata 43.925 dinara, pala 1,6 odsto Izvor: MONDO/RZS

U poređenju sa isplaćenom platom u avgustu, pad je nominalno i realno 1,6 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Izvor: MONDO/RZS

Prosečna septembarska bruto zarada iznosi 60.503 dinara, i u odnosu na avgust nominalno i realno je manja za 1,7 odsto, dok je za 0,5 nominalno manja a realno za 1,9 odsto nego u istom mesecu lani.

U periodu januar - septembar 2015. godine prosečna neto zarada je bila nominalno manja za 0,4 i realno za 1,8 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine, a prosečna bruto plata je za devet meseci ove godine nominalno u padu za 0,7 odsto a realno za 2,1 odsto nego u istom razdoblju 2014. godine, navodi se u saopštenju.

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko Marko

To je samo dokaz da je u Republici Srbiji tuzna situacija, kao i da nas je ova nesposobna Vlada SNS-a i njenih satelita od radnika pravi klasicno roblje. Pokazuje i da ne cene sopstvene gradjane, jer zaista je ponizavajuce da imamo situaciju gde se radnici tretiraju kao "moderno roblje". Rade za "mrvice", a krupan kapital se preko off-shor komanija olako iznosi iz Drzave. Zakonodavstvo i slepo pracenje EU, SSP koji je potpisan lagano unistavaju ekonomiju i cine nas totalno ne konkurentnim. Ovaj odnos prema radnicim u nasoj zemlji, pokazuje koliko je Vladi stalo da ima zdravu privredu i ekonomiju. Umesto da juri ona preduzeca koja dovodi i daje im ogromna sredstva za "nova radna mesta" gde zaposleni rade za bedu, treba da juri postojece privatne kompanije da redovno uplacuju sve poreze i doprinose. Radnici u drzavnim preduzecima su vec totalno ruinirani ovakvom ekonomijom i strategijom da nas cine modernim robljem.

Владимир

#milos ти си краљина :) како вар каже хехехехехе

Владимир

Мене само занима где је тај новац и ко то прима толику плату. Мени се плата није променила ево већ две године рада у једној фирми. Увек иста фиксна 25000 хиљада, плус бонус који се креће од 5 до 15 хиљада, није увек тачан, зато што зависи од месечног плана. Па ме сада занима како је то могуће и ко нас то прави лудима... Можда мој менаџер има толику плату, али ја гледам да у Србији има њих 15 а радника око 900 па ви видите сада просек... Иначе шеф сам пословнице зато имам толики бонус... Што не улази у нето плату.

special image