• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za decu koja imaju cilj i sanjaju veliki san

Izvor mondo.rs

Nova dečija knjiga iz pera Silvije Otašević. O knjizi "2020" svoj sud su dali Nađa Higl, Aleksandar Šapić...



Knjiga "2020" je o devojčici koja ima san da na Olimpijskim igrama 2020. osvoji četiri zlatne medalje u plivanju, čak i da bude bolja od Misi Frenklin koja je u Londonu napravila istorijski trijumf i osvojila četiri zlatne medalje, ali na tom putu postoje problemi... bazeni u Beogradu se zatvaraju...

Ovo je kratak sažetak nove knjige, nagrađivanje književnice Silvije Otašević. Knjiga je o toleranciji, o generacijskom prijateljstvu, o deci koja idu u školu za supertalenovane...

Pročitavši knjigu, proslavljeni srpski sportisti Nađa Higl i Aleksandar Šapić, poručili su deci da ne odustaju od svojih snova.

"Baveći se sportom, nailazila sam na razna iskušenja, ali ih je uvek pobeđivala ljubav prema plivanju. Odricala sam se mnogo čega i gledala kako moje društvo uživa u detinjstvu, a ja sam ga ostavljala u bazenu... u hladnoj vodi. Vremenom sam to shvatila kao svoju prednost, jer sam uživala baveći se onim što volim. I što je najvažnije, na kraju sam dosanjala svoj san!", napisala je u pogovoru ove knjige plivačica Nađa Higl.

Ovo su utisci nekadašnjeg vaterpoliste Aleksandra Šapića:

"Čitajući ovu knjigu, vratio sam se u period mog odrastanja, kada mi je bilo važno da imam cilj, koji je podrazumevao da treniram i da, uz dosta odricanja, a sa mnogo volje i želje, postignem vrhunske rezultate. Pravi sportista nikad ne odustaje!".

Korice je napravio Aleksa Gajić, reditelj i strip crtač, autor prvog srpskog dugometražnog animiranog filma "Tehnotize edit i ja".

O Silviji Otašević...

Njena prva knjiga bila je "Plurkini musketari", koju je najveći žiri, a reč je o stotinama dece iz tridesetak beogradskih osnovnih škola, proglasio za najbolju te godine. Za tu knjigu nagrađena je "Dositejevim perom". Mnogi su ovu knjigu uporedili sa "Vlakom u snijegu".

Druga Silvinija knjiga je moderna bajka "Gradić pufnastog sunca". Nastala je kao plod Silvijine želje da pomogne najmlađima da prevaziđu strah od mraka. Knjigu su ilustracijama i recnenzijom obogatila i dva giganta jugoslovenske kulturne scene - scenograf Milenko Mile Jeremić i novinar, dramski pisac i nekadašnji upravnik Beogradskog dramskog pozorišta i drame Narodnog pozorišta Miodrag Mija Ilić.

Silvija Otašević je dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice za nesebičan, predan i dugotrajan i stvaralački doprinos u širenju kulture. Dve godine je provela u Prinstonu gde je izučavala akademsko i biznis pisanje. Danas živi u Majamiju. 

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

JR

Svaka cast!

Bytheway

Predivno

SERIJE