• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napredak Srbije više niko ne može da zaustavi!

Izvor MONDO/Agencije

Srbija je polako ali sigurno krupnim koracima krenula napred što više niko ne može da zaustavi, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić i dodao da će se dobri rezultati uskoro videti i u izveštajima MMF i Evropske unije.

Premijer je u Kikindi gde je posle četiri godine obnovljena proizvoidnja u MSK rekao i da će MMF Srbiji odobriti povećanje plata i penzija, korigovaće i prognozu rasta naviše, da ćemo dobiti treću reviziju...

On je rekao da će se u izveštaju Evropske unije kao i MMF-a videti korekcija rasta i ocenio da će za sledeću godinu Srbiji umesto 1,5 prognozirati dva odsto.

Vučić se osvrnuo i na skok Srbije na Duing listi Svetske banke za 32 mesta odnosno sa 91 na 59 i rekao da su se njemu i onome što radi mnogi smejali ali da rezultatima niko ne može da se smeje.

"To više ne može da se zaustavi. mi smo 65 odsto teških mera već sproveli , a ostala je trećina. Kada to završimo grabićemo napred brže nego ostale zemlje u regionu i imaćemo dinamičan rast'', rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da je deficit u oktobru bio 3,6 milijardi dinara, a od početka godine ukupan republički deficit iznosi 37,9 milijardi što je daleko manje od projektovanog.

"Mnogi se naljute kada insistiram na štednji, ali mi se ponašamo kao odgovorni domaćini baš kao i radnici u MSK i kao ljudi koji brinu o budućnosti a ne o skupljanju dnevno političkih poena" podvukao je premijer.

Prema njegovim rečima, pokretanje MSK će doprineti rastu BDP za 0,25 do 0,30 odsto

Premijer koji je prisustvovao obnavljanju proizvodnje MSK rekao je da se nikada to ne bi uspelo da nije vrednih radnika i dodao da su se građani Kikinde uželeli buke koju ta fabrika proizvodi, zbog čega se nada da će tako biti i ubuduće.

Kako je rekao kada se uđe u fabriku i kada se vidi kako je čista i uredna i kada se vide vredni i disciplinovani radnici možemo pred svima da se ponosimo i kažemo da je ona naša budućnost.

Premijer je pomenuo i da ponovo radi Azotara čime je hemijski kompleks posle puno godina proradio punom snagom i dodao da je vlada dala 600 miliona evra i da ne žale jer će se to vratiti mnogostruko.

On je rekao i da očekuje nove investitore i da će u Kikindi bar još jedan veliki strani investitor otvoriti fabriku u agroindistrijskom kompleksu .

"Severni Banat neće biti mrtvo more kako su ga nazivali do skoro i biće motor razvoja Vojvodine i Srbije", rekao je premijer i dodao: "Stvari nisu lake, ostavljena nam je kuća bez temelja, urušena i mora prvo temelj da se napravi a zatim i kuća da se gradi".

Gradićemo zgradu po zgradu, naveo je, fabriku po fabriku i biće Srbija bolja i uspešnija.

"Nerad je vladao, a živeli su samo oni koji imali kombinaciju, ali ponovo će normalan narod početi da normalno živi u pristojnoj zemlji i meriti se sa najrazvijenijim državama Evrope", poručio je premijer.

Komentari 216

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Tera-NON SENS!

milan

Jadni smo mi , hajde dok su nas guzili i nekako al sad traze i gace da skinemo.....

Stanča

Čitajući komentare ovih sendvičara čovek vi pomislio da živimo u Švedskoj!!!

special image