Vejinović ni za Srbiju, ni za BiH, već za "lale"

Autor:

Talentovani fudbaler Fejnorda Marko Vejinović dobio poziv selektora Holandije Denija Blinda.

Plejmejker za koga se raspitivao selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, a prethodno i nekadašnji selektor Srbije Dik Advokat neće ipak ni među "orlove" ni "zmajeve".

Dvadesetpetogodišnji Vejinović, koji ima srpsko-bosansko poreklo dobio je poziv Denija Blinda u selekciju Holandije, zemlje u kojoj je rođen i za čije omladinske selekcije je nastupao.

On bi mogao da debituje za "lale" na meču protiv Velsa ili Nemačke.

Dok je Srbiju vodio Dik Advokat, pominjala se mogućnost da on zaigra za "orlove", a pomoćnik selektora Željko Petrović tada je boravio u Holandiji i razgovarao sa Vejinovićem.

Navodno je bio i na meti selektora BiH Mehmeda Baždarevića, jer je imao pravo na bosansko-hercegovačko državljanstvo pošto mu je majka iz bosanske Žune.

Kao i u velikom broju slučajeva reakcija FSS, pa i FSBiH nije bila pravovremena i Vejinović će biti još jedan u nizu igrača koji su mogli, možda i hteli da zaigraju za reprezentacije sa ovog prostora, ali nikada nisu ni dobili priliku.

Marko Vejinović prošao je čuvenu Ajaksovu fudbalsku akademiju, ali nije se zadržao u Amsterdamu. Prešao je u omladinske kategorije Utrehta, potom u AZ Alkmara, za koji je zaigrao na seniorskom nivou i osvojio holandsko prvenstvo i superkup.

Četiri godine nosio je dres Heraklesa, potom je prešao u Vitese, a od ove godine je u ekipi Fejnorda.  

Tagovi:

Povezano

Sve vesti