U utorak trk po svoj poklon!

Autor:

Adidas obeležava rođendan svog osnivača, Adija Daslera, u utorak 3. novembra. Tim povodom, na dan rođendana, u Adidas brend radnjama u tržnim centrima Ušće i Delta City svi kupci dobijaju poklon.

3
A- A A+

Inovator u oblasti sportske opreme, i sam sportista, Adi Dasler je početkom 20. veka postavio temelj kvalitetoj opremi koja poboljšava performanse i učinak sportista. Rođen je 3. novembra 1900. u Hercogenaurahu, a svoju prvu patiku izradio je još 1920. godine.

Tokom decenija, lično je razvijao prototipe patika za brojna prvenstva i sportiste. Godine 1949. Adi Dasler je svojoj kompaniji dao ime po kombinaciji prva tri početna slova svog imena i prezimena, a tri crte je izabarao za simbol svog brenda koji je brzo postao popularan.

Zahvaljujući dizajnu, mnogi sportski modeli postali su sastavni deo garderobe i svih onih koji se ne bave sportom.

Od samog osnivanja adidas podržava vrhunske sportiste, kao što su: Džesi Ovens, Muhamed Ali, Štefi Graf, Franc Bekenbauer, a danas - Mesi, Ana Ivanović, Novak Đoković i mnogi drugi. Osim toga, adidas je i prvi brend sportske opreme koji je direktno došao u Srbiju.

Adi Dasler bio je poznat ne samo kao vlasnik fabrike već i kao inovator i pronalazač. Danas su čuveni njegovi standardi, koji su odredili budućnost kompanije, a neki od njih su:

·Samo najbolje za sportiste

·Budite ispred svih, ne kopirajte

·Težite savršenstvu, uvek ima nešto što može da se poboljša

·Budite kreativni, nezavisni i odgovorni za svoje postupke

·NIkada ne stojite u mestu, uvek budite spremni da učite

·Razmišljajte van zadatih pravila, tako ćete dobiti nove ideje

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti