Iz Gane u Surdulicu

Autor:

Superligaš iz Surdulice promovisao novog sportskog direktora. Reč je o Marku Gašiću, koji je radio u Gani na toj poziciji.

4
A- A A+


Uprava FK Radnik imenovala je novog sportskog direktora kluba.

Tu funkciju će obavljati Darko Gašić, koji je prethodno isti posao vršio i u Vižnu iz Gane. Na poziciji sportskog direktora kluba iz Gane nalazio se u dva mandata, od 2010. do 2013. i od 2014. do 2015. godine.

Tokom rada u Vižnu, Gašić je uneo niz novina, među kojima su i modernizacija rada sa mlađim kategorijama, dovođenje trenera iz Srbije, promocija kluba u Evropi, razvoj desetogodišnje strategije vođenja kluba i prvi transferi igrača u evropske klubove…..

Rad u Gani je ispraćen promocijom kluba iz nižih liga u drugi rang nacionalnog fudbalskog takmičenja. 

Cilj novog sportskog direktora Radnika ogledaće se kroz podizanje omladinske škole i selekcije omladinanaca na što viši nivo, na zadovoljavajući rang kome i pripadaju, što vezano za takmičenja, ali i za izvor sa koga bi se crpeli i regrutovali budući prvotimci Radnika.

"Voleo bih da se u taj naš zajednički rad uključe i bivši fudbaleri kluba i sam grad. Očekuje nas težak posao i strategija od pet do deset godina", kaže Gašić

Funkciju sportskog direktora Radnika dosad je obavljao Stanislav Tončev, koji je prelazi navišu poziciju u klubu.

Povezano

Sve vesti