Ranko Žeravica ostavio je dubok trenerski trag u oba "večita" rivala i večeras je pokušano da mu se na derbiju oda pošta minutom ćutanja.

Radeći u Partizanu tokom sedamdesetih, Žeravica je selektirao tim koji je na čelu sa Dalipagićem i Kićanovićem utabao trofejnu stazu naslednicima. Sa crno-belima osvojio je i Kup Radivoja Koraća.

Potom je vodio i Zvezdu i ispisao istoriju kluba sa Malog Kalemegdana. Na 274 utakmice njegov tim ostvario je 169 pobeda, što je rekord crveno-belih.

Međutim, nekim navijačima ta dva kluba bilo je teško da u utorak jedan minut ćute i da mu na taj način odaju poštu. Kad je spiker zamolio 3.800 posetilaca "Pionira" da zaćute zbog legende, počela je sramotna scena derbija.

Sa strane navijača Partizana, već na početku minuta ćutanja, tišina je prekinuta uvredom na račun Vesne Čović, supruge Nebojše Čovića. Nije ni izrečena do kraja, a odgovor je stigao sa tribine navijača Zvezde.

Potom se uključilo još nekoliko glasova sa obe strane i minuta ćutanja nije ni bilo.

Ubrzo je počeo derbi i pažnja većeg dela publike bila je usmerena ka terenu. Navijači Partizana vređali su u prvom poluvremenu u nekoliko navrata Vesnu Čović i Nebojšu Čovića već poznatim "repertoarom" skandiranja i pesama, pa se u nastavku okrenuli pesmama o svom klubu.

Na drugoj strani, zvezdaši su posle strepnje na početku meča postajali sve glasniji i samouvereniji dok je prednost njihovog tima rasla, pa su u završnici ironično dozivali Duška Vujoševića i sladili se ubedljivom pobedom nad večitim rivalom. Spomenut je i Petar Božić, sadašnji trener Partizana, u smislu "izdaje" Vujoševića.

Derbiju je prisustvovalo 3.836 gledalaca i poslednji je okršaj večitih rivala ove godine. Sledeći put sastaće se u crno-belom Pioniru, 23. ili 25. januara.

MN Press zvezda - partizan