Filmska industrija: UBILI SMO Popcorn Time bioskop

Autor:

Tek tako, MPAA je objavila da je baš ta organizacija odgovorna za rušenje omiljenog piratskog torent onlajn bioskopa. Evo šta kažu.

Filmska industrija: UBILI SMO Popcorn Time bioskop Foto: PopCorn Time.

MPAA organizacija koja okuplja filmsku i muzičku industriju i brani njihova prava podnošenjem tužbe u Kanadi i još jedne na Novom Zelandu "ubila" je jedan od glavnih izvora Popcorn Time-a, servere i adresu popcorntime.io. Drugi veliki ogranak popcorntime.se i dalje je živ, ali je pitanje koliko dugo će to biti. MPAA je odgovorna i za povlačenje najboljih programera koji su radili na Popcorn Time projektu, a koji su u prvom trenutku izjavili da se povlače iz moralnih razloga.

Pomenuta organizacija dovodi se i u vezu sa konačinm gašenjem jednog od najvećih izvora i "izdavača" piratskih torent filmova YTS, koji je ugašen s poslednjim danima oktobra, piše The Verge.

"Popcorn Time i YTS su ilegalne platforme koje su postojale samo iz jednog razloga: da distribuiraju kopije najnovijih filmova i televizijskih emisija i serija bez nadoknade ljudima koji su naporno radili da se oni stvore", rekao je direktor MPAA-e Kris Dod i dodao: "Razvoj i produkcija visokobudžetne zabave košta i zahteva značajnu investiciju kako vremena, tako i novca, zbog čega se oni koji ih proizvode pouzdaju u pravičan zakonski sistem koji će uticaj piraterije učiniti minimalnim".

MPAA neće moći da uguši muzičku, niti filmsku pirateriju, ali će se konstantno boriti za svoja prava i pobeđivaće u mnogim bitkama kao što je ova, navodi The Verge.

Lov se nastavlja...

Čekamo vaše komentare ispod i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Povezano

Sve vesti