mondo.rs

Zašto psi krive glavu

Autor:

Da li vam je razgledanje slatkih slika pasa prekinulo pitanje: zašto psi naginju glavu na stranu?

4
A- A A+

  Bilo da imate psa kao kućnog ljubimca ili ste samo fan slika neodoljivih pasa kojih je internet pun, a zanima vas zašto psi krive glavu na stranu ponekad kada gledaju u vas, nauka ima odgovor na to pitanje.

Sudeći po sajtu Mental Floss, razlog zbog kojeg psi naginju glavu na jednu ili drugu stranu je zapravo prilično sladak: pokušavaju da nam pokažu da im je stalo do nas.

Za kučiće, naginjanje glave na stranu je njihov način pokazivanja empatije ili pokušaja empatije.

To je slično situaciji u kojoj čovek kada sluša tužnu priču neke druge osobe iskrivi malo glavu i klimne, kao da kaže: "da, uključen sam i slušam, i stalo mi je ".

Sve je to povezano sa čudnom sposobnošću pasa da prepoznaju vaše emocije. Možda neće biti u stanju da shvate šta nije u redu, ali uglavnom mogu da uvide da ste nesrećni, pa će nakriviti glavice da vam pokažu kako su tu za vas.

Postoji još jedan sladak razlog koji prethodi ovom pokretu kod pasa. Naime, oni nakrive glavu kako bi bolje čuli neki zvuk, bilo da nađu izvor obližnje opasnosti ili da prepoznaju ton vaših komandi.

Psi imaju dobar sluh, ali je njihova sposobnost da otkriju izvor zvuka malo manja. Mnogi eksperti smatraju da psi kada nakrive glave zapravo traže bolji ugao kako bi prilagili spoljašnje uši i pronašli tačnu lokaciju porekla zvuka.

U suštini, psi su divni. Ako ste možda navikli svog psa da nakrivi glavu u zamenu za poslasticu, znajte da svakako pokazuju svoju brigu za vas.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti