Bekvalac napustio OFK, vraća se Lončar

Autor:

Iskusni trener nije uspeo da zaustavi poniranje "romantičara", pa je posle nepune polusezone spakovao kofere. Stiže i novi-stari sportski direktor.

Bekvalac napustio OFK, vraća se Lončar Foto: MN Press Dragoljub Bekvalac


Dragoljub Bekvalac (63) više nije trener OFK Beograda. On je treći šef struke tima sa Stare Karaburme koji je ove sezone napustio kormilo plavo-belog broda. Prvi je, tokom priprema, otišao Dejan "Švaba" Đurđević, a drugi Vladimir Petrović Pižon, krajem avgusta.

Bekvalac je pre dva i po meseca seo na klupu na kojoj je već sedeo 2004. godine. Pod njegovim vođstvom. ekipa je nastavila da beleži loše rezultate, pa je, zaključno sa subotnjim porazom od Radničkog, pala na 13. poziciju, sa 15 osvojenih bodova, uz čak 12 poraza.

Vest o razlazu sa iskusnim trenerom potvrdio je član Upravnog odbora OFK Beograda Aleksandar Gajović, gostujući na SOS kanalu. Ko će biti Bekvalčev naslednik, još nije poznato, a spekuliše se da bi to mogao da bude nekadašnji golgeter "romantičara" Petar Divić, aktuelni trener kadeta OFK-a.

Divić (40), svojevremeno najbolji strelac Prve lige SR Jugoslavije, već je sedeo na klupi seniorskog tima OFK Beograda, kao asistent Zorana Milinkovića, čiji se doskorašnji prvi pomoćnik u Partizanu Zoran Lončar takođe vraća na Staru Karaburmu, gde će opet biti sportski direktor.

Lončar je bio nekadašnji fudbaler OFK Beograda, pa od 2012. sportski direktor, a zatim je 2013. sa Milinkovićem otišao u Grčku. Nakon epizode u inostranstvu zajedno su radili i u Voždovcu, a potom su  sarađivali i u stručnom štabu Partizana.

OFK Beograd zvanično će promovisati novog-starog direktora u utorak.

Povezano

Sve vesti