• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro velika investicija u Novom Sadu!

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Aleksandar Vučić najavio je večeras da se planira velika investicija u Novom Sadu, a da se investotor obavezao da zaposli 3.000 ljudi.

 "Posle mnogo godina bez investicija, a velike investicije su one koje zapošljavaju više od 1.000 ljudi, u Novom Sadu uskoro ćete imati investitora iz automobilske industrije, koji će zaposliti 3.000 ljudi", objasnio je premijer obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije.

I u Beogradu ćemo uskoro imati od Hiltona do IKEA, sve što prethodnih godina nismo imali, rekao je i dodao da će vlada subvencionisati sve one koji će da ulažu u Pčinjski, Nišavski, Toplički okrug.

"Želimo tamo više investitora. Nećemo ostaviti na cedilu ljude u Priboju, iako su ih neki drugi uspešno uništavali i razarali u godinama koje su prethodile", naveo je premijer i primetio da ne razume kritike u situaciji kad se povećavaju plate i penzije a smanjuje pretplata.

Važno je da vlada zaštiti penzionere, dodao je i najavio mogućnost postizanja, s tim u vezi, dogovora o lekovima:"Ali da ne ugrozimo tržište lekova a da penzionerima, pre svega, olakšamo situaciju".

On je rekao i da je prihod od akciza u novembru veći je već sada za 5,3 milijarde u odnosu na novembar prošle godine, izjavio je danas u skupštini premijer Aleksandar Vučić.

Dodao je da će možda cigarete sada poskupeti, ali, dodao je, ne zbog akciza, već zato što prizvođači vide da mogu da zarade.

Povećanje akcize koje dolazi u januaru, prema njegovim rečima je minimalno, i u skladu sa normalnim usklađivanjima.

Proizvođači bi mogli da povećaju cenu, jer vide priliku da bolje zarade, ali, kako je naveo, razgovaraće s njima, s obzirom na činjenicu da oni uplaćuju akciza više nego ikada.

JESTE MALO; ALI NIJE NA KREDIT

On je naglasio da je novac koji će država da isplati za jednokratnu pomoć prosvetarima i za trajno povećanje plata i penzija "čist novac koji je država zaradila".On je objasnio da to nisu krediti koje će neko u budućnosti morati da vraća, što je ranije bio slučaj.

Obraćajući se poslanicima premijer je rekao da je saslušao primedbe svih stranaka na mere vlade o povećanju plata i penzija i o jednokratnoj pomoći, ali i stručnjake i ocenio da su stručnjaci korektno reagovali na mere vlade, dok se sve drugo svelo na jezik uvreda i "najprimitivniji način skupljanja političkih poena".

Vučić je rekao da su oni koji su kritikovali povećanje primanja od četiri odsto kao "mizerno i uvredljivo" isti oni koji su, kada je cena struje povećana sedam odsto, govorili je to katastrofa za srpske budžete i da će biti uništena domaćinstva.

"Ja vas pitam kakvi su to aršini i kome to govorite. Postali smo takvi da sve što možemo da predstavimo dobrim mi moramo da predstavimo lošim. A sve o čemu govorimo je naš pokušaj da, iako nemamo obavezu, ljudima koji teško žive pomognemo", rekao je Vučić dodajući da je u tom cilju vlada odlučila da iz onog što je zaradila prosvetarima, kojih ima 140.000 obezbedi pomoć od 7.000 dinara.

"A na primedbe 'nemojte to da dajete, dajte im 100.000 ili 50.000, razlog je prost - ne možemo zato što nemamo. Nismo zaradili", poručio je Vučić objašnjavajući da su oni koji su isplaćivali po 3.000 i 4.000 dinaram penzionerima tromesecno to činili samo da im se dodvore, čime su doveli do toga "da se danas uzima po 5.000 i 6.000 samo da bi se taj novac vratio".

"To je bio novac iz kredita na koje su plaćane kamate od pet i sedam odsto. A ono što mi isplaćujemo je zdravo, to su čiste naše pare, nisu krediti. Ovo niko neće morati da vraća. Jeste malo, ali je naše a ne tuđe", poručio je Vučić.

Ljudi, dodao je, mogu da kažu i da je ono što imaju u džepu nedovoljno, ali je Srbija na početku trogodišnjeg programa sa MMF, a na kraju će, kako kaže, to biti druguačije.

"Javne finansije i prema MMF-u čiste kao apoteka i dobre. Običan čovek bi mogao da kaže, šta to mene briga. Ja o tome ne znam ništa. E pa, kad nisu čiste zemlja ide u propast, a danas jesu i čiste i dobre. Pogledajte međunarodne izveštaje, pa ćete nedvosmisleno da vidite da je to tako", naveo je Vučić i poručio da se promene ne mogu desiti preko noći, ali da je Srbija na sigurnom i stabilnom putu ka napretku.

Uspehe nećemo množiti nulom kao neki nekada već sa 7.000 i više i to bez ugrožavanja ekonomske stabilnosti, rekao je premijer i poručio da će ekonomija da raste i da je hrabrim reformama napravljena čvrsta osnova za našu kuću.

Vučić je o naveo da je u vreme prethodne vlasti prosvetnim radnicima povećana plata nula puta, objasnivši da im je plata povećana 10 odsto, ali je to poništeno inflacijom koja je išla do 25 odsto.

Govoreći o Er Srbiji, on je rekao kako su mnogi govorili da ta firma ništa ne valja, a ona danas ima dobre rezulate zbog kojih nam zavidi ceo region. Broj putnika je rastao sa 1,3 miliona, 2,3 miliona, do 2,6 miliona u 2014. godini. Broj destinacija je porastao sa 32 od kojih većina nisu bili dnevni letovi, na 40 dnevnih, smanjena je prosečna starost letelica i povećan njihov broj, kao i broj pilota i kabinske posade, rekao je premijer.

"Svi su u regioni ljubomorni na Er Srbiju, a samo neki kod nas žele da to bude loše. A onda su ljubomorni i što je ranije koncesija na aerodrom vredela 120 do 140 miliona, a danas možemo preko 500 miliona evra da dobijemo za koncesiju aerodroma i građani to znaju", rekao je Vučić.

"IDEM LIČNO U SVAKU ŠKOLU I DOM ZDRAVLJA"

Pomenuo je školu "Drinka Pavlović" u Kuršumliji i objašnjavajući kako se u vreme prethodne vlasti radilo, naveo da je toalet tamo takav, kakvog nema ni u jednom zatvoru.

"Ali tu nisu mogle da se prave kombinacije. Mali je novac da se bakću i rade te sitne stvari. Na sitno nisu hteli da misle, jer nema meda dovoljno, zato ovo pitanje nisu ni rešavali ", rekao je Vučić.

Podsetivši da danas ima ukupno 1.257 osnovnih škola i 441 srednja, on je najavio da će do kraja naredne godine vlada nastojati da renovira preko 700 škola.

"Lično ću da se bavim time, u svaku školu i dom zdravlja ću lično da uđem, jer neću da makar i jedno naše dete uđe u onakav toalet. Neću da budem lenj da vidim kakav je toalet u svakoj školi, a isto ću učiniti i sa bolnicama i domovima zdravlja", rekao je Vučić.

Premijer je pomenuo i da gama nož odlično radi, da je već obavljeno 15 operacija, i da sada tumor na mozgu možemo da lečimo kao što se leči u svetu.

On je dodao i da će za nekoliko dana početi da radi referentna laboratorija u Srbiji za kontrolu kvaliteta hrane i sve uzorke i analize ćemo imati na najbolji način.

Ilustrujući kako se novac trošio nekad a kao se troši sad, on je pomenuo milion evra namenjenih domu za hendikepiranu decu u Novom Bečeju, a koji nikada nije izgrađen.

Komentari 172

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

SVE, ZA S-NATO-S!

likica

Cestitam na uspehu i poboljsanju ekonomije u Srbiji,naravno da je veliki plus otvaranje novih radnih mesta,pomalo mi para usi zasto se maltene sve sliva u Vojvodinu,gde je u prici Jugoistok,pogotovo mala mesta koja su bila giganti u lepezi proizvoda,sada vaze za najnerazvijenije male opstinice na koje se retko ko osvrne,tamo isto zive gradjani Srbije.

86

@likica Ja sam deset godina u ns nisu 10 ljudi zaposlili a ko zna otkad.

special image