• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Peti park ili pravo na grad" u Bitefu

Izvor mondo.rs

Predstava "Peti park ili pravo na grad" biće premijerno izvedena u petak 13., dok su reprizna izvođenja zakazana za 14. i 17. novembar.

Reditelj Boris Liješević kaže da parkovi danas širom Evrope važe za osetljiva mesta i potencijalna žarišta društvenim nemira.

"Olako se zelene površine ustupaju bogatim kapitalistima i graditeljima, a građani ustaju u odbranu kao da brane svoja ognjišta. Borbe za parkove dobijaju sve odlike revolucije. To se u poslednjih nekoliko godina dogodilo u Istambulu, Banja Luci, Zagrebu... Parkovi postaju poslednja linija odbrane pred nastupajućim neoliberalnim kapitalističkim načinom razmišljanja".

Ona objašnjava da je predstava "Peti park ili pravo na grad" nastala kao rezultat višemesečnog sakupljanja materijala i intervjuisanja učesnika.

"Peti park" postaje metafora društva u kojem je nemoguće moguće, a moguće nemoguće. Društva u kojem svi imaju pravo i svi izlaze iz borbe sa iskustvom i osjećanjem žrtve. Društva u kojem je teško razlučiti da li je nešto pobeda ili poraz", kaže Liješević.

Park na Zvezdari je, po pričanju stanara okolnih zgrada bilo predivno mesto okupljanja i susreta ljudi svih generacija, a danas je neugledna livada sa ostacima porušenih sportskih tribina i košem oborenim u travu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Daki

Svi mi koji smo se tu igrali i koji smo ga branili od rusenja smo sada matori i realno sad tamo nema toliko igrarije i dece, a kad smo ga branili branili smo ga upravo zbog buducih "korisnika" koji sad umesto da trce za loptom igraju komp po ceo dan.

Djomla

Realno, ako je covek kupio to, sta mozemo uraditi, to je njegovo!

SERIJE