Jaje na oko, omlet ili kajgana, verovatno su česti obroci u vašem životu, a evo kako da ih učinite još boljim!
Jaja su zaista hranljiva - to kažu i nutricionisti, i daju vam snage da obavljate svakodnevne obaveze. Međutim, možda nekada može postati dosadno jesti "običan" omlet, pa šta kažete na to da malo začinimo? Evo ideje!
Sastojci:
Jaja - količina u zavisnosti od vašeg apetita, ali dva do tri bi trebalo da budu dovoljna za jednu osobu
Kačkavalj ili sir
Čeri paradajz (može i običan)
Crvena paprika
Dve supene kašike mleka
Crni luk
Bosiljak ili origano
Način pripreme:
Promešajte jaja i mleko, a iseckajte luk (proizvoljna količina), papriku i paradajz. Posolite izmućena jaja sa mlekom i stavite na zagrejan tiganj. Nakon par sekundi (dok se formira smesa) stavite na omlet luk, bosiljak, papriku, paradajz i onda kačvaljak. Ukoliko želite, posolite onda još malo.
Odvojite ivice i dno omleta od tiganja, pa vešto prevrnite na pola. Kada se još malo isprži, onda možete da preklopite omlet još jednom i gotovo! Sada možete da uživate u super-energetskom doručku.
Pogledajte i video, gde će vam biti još jasnije kako ovaj omlet izgleda:
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.