• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi srpski biznismen kupio zemlju u Hrvatskoj

Izvor MONDO/Beta

Vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević izjavio je da je kupovinom dve poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj sa 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta postao prvi srpski biznismen koji u Hrvatskoj ima oranice.

 Petar Matijević: Prvi srpski biznismen koji je kupio zemlju u Hrvatskoj Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Ilustracija
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Prvi sam srpski biznismen koji je kupio poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj i ujedno najveći vlasnik oranica u toj zemlji. Ima hrvatskih kompanija koje obrađuju znatno veće površine ali ih uzimaju u zakup, nemaju ih u vlasništvu", rekao je Matijević za portal Agrosmart.

Matijević nije želeo da kaže koliko ga je koštalo preuzimanje zadruga "Jankovci" u Starim Jankovcima i "Negoslavci" u istoimenom mestu u Vukovarsko-sremskoj županiji.

Portal Agrosmart je naveo da je Matijević sa oko 27.000 hektara obradive površine i najveći vlasnik oranica u Srbiji.

Matijević je o kupovini tih zadruga pregovarao i pre dve godine, sa većinskim vlasnikom ovih zadruga, biznismenom Enverom Moralićem, ali posao tada nije realizovan.

Uz njive u Starim Jankovcima i Negoslavcima, Matijević je kupio i mehanizaciju i skladišne kapacitete, koji su u sastavu pomenutih zadruga.

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

stranac

A koliko hrvatski drzavljana obradjuje zemlju u backoj? i koliku povrasinu dali neko zna?

džoni

Prvo on je rodom iz Hrvatske(hrvatski Srbin). A kupio je zemljište u selima gde je većinsko srpsko stanovništvo..posebno Negoslavci(90% Srbi). Šta god mislili o njemu i njegovim proizvodima ovo je ipak dobra vest za nas iz istočne Slavonije i Zapadnog Srema jer ako ništa druga valjda će ubuduće zapošljavati i po nekog Srbina jer koliko god vama pričali bajke o "europskoj"Hrvatskoj ovde itekako gledaju da je što manje Srba zaposleno u svim sverama društva.

rale

Radio sam u firmi 30 godina koju je kupio ovaj gospodin.Proizvodju mu vodi bivsi policijski visoki oficir.Kada je dosao u firmu uzeo je poslusne po preporuci predhodnog gazde a radnike od njih120 ostavio 30 i to mladice od20 do25 godina zivota.Dao im 25 hiljada mesecno i tera ih za te pa re kao bog djavola od 10 pa do15 sati dnevnoSlobodni su kada pada kisa ili sneg Toliko.

special image