• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Franko Bifo Berardi u Beogradu

Izvor mondo.rs

Nakon vrlo uspešne prve sezone u Narodnom kazalištu u Zagrebu, koje je za samo godinu dana ugostilo najvažnije svetske intelektualce od Tomasa Piketija, Julije Kristeve, Slavoja Žižeka...Filozofski teatar napokon dolazi u Beograd.

Filozofski teatar će se održati 1.decembra u 20:30 na sceni “Raša Plaović” u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ulaz je slobodan.

U pitanju je početak saradnje između zagrebačkog HNK i Narodnog pozorišta u Beogradu, a prvi gost u Beogradu biće jedan od najuticajnijih savremenih italijanskih filozofa Franko Bifo Berardi.

Berardi je osnivač magazina A/traverso, bio je učesnik na kultnoj radio-stanici Alice – prvoj piratskoj radio stanici u Italiji, član pokreta Autonomismo a sedamdesetih godina je usko sarađivao sa Feliksom Gatarijem.

Objavio je niz zapaženih knjiga, od "Pobuna: poezija i finansije" do nedavne "Heroji: masovna ubistva i samoubistva". U razgovoru sa Srećkom Horvatom, pokretačem Filozofskog teatra, Bifo će govoriti o aktuelnim temama današnjice, od izbegličke krize do terorizma u Parizu, budućnosti ljevice, nadi i melanholiji. 

Maja Pelević, na čiju inicijativu je pokrenuto i beogradsko izdanje Filozofskog teatra kaže da pozorište mora uvek da bude mesto za aktivno promišljanja društva i društvenih procesa i nada se da će ovaj projekat imati kontinuitet koji je postigao u HNK. Sledeći Filozofski teatar se očekuje već u februaru.

Uz filozofsku debatu, Narodno pozorište će predstaviti Bifov rad srpskoj publici kroz tekstove koje će čitati Slobodan Beštić.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE