mondo.ba

Džumhur: Đoković sigurno dolazi u Sarajevo

Autor:

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur potvrdio je da je načelno dogovoren egzibicioni meč sa prvim reketom sveta.

Damir Džumhur imao je uspešnu sezonu u kojoj je osvojio tri titule na čelendžerima, igrao je polufinale na ATP 250 turniru i treće kolo Rolan Garosa i stigao do 77. mesta na ATP listi.

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine već je zacrtao planove i za 2016 - plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i da stigne među 50 najboljih tenisera planete.

On je naveo i da je u kontaktu sa Novakom Đokovićem, najboljem teniserom sveta, i da je sa njim zakazao načelno egzibicioni meč u Sarajevu.

"Sa Đokovićem sam često u kontaktu i ovu priliku koristim kako bih mu još jednom čestitao na sjajnoj sezoni, koju je završio trijumfom na Masters kupu. Nekoliko puta smo pričali o mogućnosti odigravanja egzibicionog meča u Sarajevu, na što je on već pristao. Međutim, Novak je veoma zauzet i to treba poštovati, posebno jer se u 2015. oženio, dobio dete i još mnogo toga. Meč će se verovatno odigrati, ali kada on bude imao malo više vremena. Najbitnije je da postoji volja i da se održava kontakt s njim. Njegova želja je velika i meč će se sigurno desiti, ali termin još nije poznat", dodao je prvi reket BiH za "Nezavisne novine".

Povezano

Sve vesti