Kupujete TV? Birajte OLED!

Autor:

Ne, nisu sve crne iste, evo kako da odaberete najdublju i najizražajniju za svoj novi TV i zašto je to važno!

Kupujete TV? Birajte OLED! Foto: LG. LG OLED crna je drugačija - dublja, izražajnija i tamnija!

Svakome od nas desi se da, mučeni dilemama koje zadaje odabir savršene kombinacije za izlazak, posegnemo za nekim proverenim komadom, koji nas neće izneveriti. Crne salonke, kvalitetna tašna, dobar “vintage“ kaiš ili klasičan kroj Leviski jednostavno nikada neće odoleti zubu vremena.

Međutim, bez obzira na to koji je modni komad u pitanju, jedna boja uspešno dominira iz epohe u epohu, diktira trendove, odoleva svim promenama koje vreme nosi i unosi dozu luksuza i mistike. Crna boja uvek je bila simbol za klasiku, prefinjenost, eleganciju i luksuz, bez obzira na to da li krasi malu klasičnu haljinu Odri Hepbern, najnoviji sportski automobil ili čak kulinarski specijalitet kao što je kavijar, doprinoseći njegovom skupocenom izgledu i bogatom ukusu. Jednostavno, ova boja ostavlja snažan utisak, unoseći kontrast u našu svakodnevicu.

Međutim, da li ste ikad razmišljali o uticaju koji crna boja ima na kvalitet slike koju emituje naš televizor? Šta je to što čini svaku boju na ekranu toliko izraženom, jasnom i živopisnom? Mnoge kompanije koje proizvode televizore odavno su otkrile značaj koji crna boja, ne samo za dizajn, već upravo za emitovanje savršeno kvalitetne slike, jer predstavlja najbolju podlogu za ostale boje. Ovo je postao važan faktor u tehnologiji izrade ekrana, koji je i kompanija LG Electronics uspešno razvila i primenila na svojim jedinstvenim OLED televizorima.

Koristeći tehnologiju samosvetlećih piksela, LG OLED televizor može da prikazuje savršenu dubinu crne boje, koju obični televizori ne mogu da postignu.

Svemirski OLED doživljaj

U to koliko je "jaka" LG OLED crna boja imali smo priliku da se lično uverimo na IFA sajmu u Berlinu. Tom prilikom LG je na posebno upriličenoj konferenciji za novinare potpuno zamračio ogromu kupolu u kojoj su se nalazila 64 povezana LG OLED ekrana prikazujući putovanje svemirom, mlečni put i kosmos - na momenat smo pomislili da smo tamo!

Ova tehnologija omogućava da se svaki piksel uključuje i isključuje nezavisno od ostalih, pa mogu da regulišu svoju jačinu osvetljenja, zbog čega LG OLED crnu i tamne boje prikazuje na, do sada “neviđenom“ nivou. Neverovatno izražen nivo kontrasta, od sjajne bele boje, do najtamnije, savršeno izražene crne, čini da slika poseduje neverovatnu dubinu, a svaki detalj bude savršeno izražen, čak i u tamnim scenama.

Ipak, za vrhunski kvalitet slike zaslužni su i 8.4 miliona 4K piksela koji omogućavaju prikaz bogatijih, svetlijih i prirodnijih nijansi, za vrhunski doživljaj gledanja. Svaki piksel emituje crvenu, zelenu i plavu boju, formirajući zajedno izuzetno kvalitetnu i kristalno jasnu sliku.

Kada je u pitanju visoki kvalitet, najbolja tehnologija i neprevaziđeni dizajn, onda ovakav uređaj zaslužuje da bude bezvremen, da odoleva trendovima i bude simbol za klasiku, baš kao i crna boja. Pored toga, OLED tehnologija je jedna od najvećih prekretnica u razvoju TV industrije, pa možemo očekivati da će predstavljati budućnost televizije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Savršena crna boja na #LG #OLED TV-u! Više na www.mondo.rs/MobIT #TV #OledTv #PerfectBlack #Black

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Sve vesti