• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bum! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Pogledajte šta se desi kada pomešate tečni azot i vruću vodu - ovakvi spektakli, i još mnogo toga čekaju vas na Festivalu nauke čiji je prijatelj MT:S!

 Festival nauke 2015

Deveti Festival nauke biće održan od 3. do 6. decembra na beogradskom Sajmu, a mi smo zavirili u neke od eksperimenata koje će publika moći da vidi.

Pogledajte kako izgleda kada se u tečni azot sipa vruća voda!

Program sadrži 52 naučne postavke, biće podeljen u pet naučnih celina, i tri naučno-fantastične, s tim što su sadržaji u Hali 3 namenjeni deci starijoj od deset godina, dok su sadržaji u Hali 3A za najmlađe posetioce.

Organizatori su naglasili da će prva dva dana biti školski dani (radno vreme od 10 do 18 časova), dok se za porodične posete preporučuje da odete tokom vikenda, kada će Sajam raditi do 20 časova.

Festivalske karte po, ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta karte će moći da se kupe i na samoj lokaciji – Beogradskom sajmu. Jedna ulaznica važi za jedan festivalski dan na Beogradskom sajmu a deca do pet godina starosti, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu. Za naučne programe na bini, hala 3A, potrebno je preuzeti rezervacije koje počinju da se dele sat vremena pred početak programa na samoj lokaciji.

Manifestacija, čiji je prijatelj MT:S, prvi put se održava na beogradskom Sajmu, posebnu pažnju pokloniće hologramima, laserima i optičkim vlaknima, pored toga predstaviće nauku koja se bori protiv kriminala – forenziku, najuporniji će imati priliku da "uhvate vetar", ekološki osvešćeni će saznati kako se pročišćava voda, zašto bez kraljice u mravinjaku nema života, koji su potencijali jedne matične ćelije...

Najradoznaliji će moći da uđu u Okeanijum, a zbog velikog interesovanja radionice za najmlađe dobiće svoje staro-novo ruho na 9. Festivalu nauke.

Ekspertinejdžeri, mladi koji pokazuju sklonosti ka istraživačkom pozivu, predstaviće vršnjacima primenjenu nauku i predložiti nastavnicima kako da u učionici pretvore nauku u zabavu

Kompletan program pogledajte OVDE!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE