Vraća se Popcorn Time, piratski onlajn bioskop!

Autor:

Popularni torent bioskop se vraća iz mrtvih! Kreatori rade na ponovnom pokretanju.

Vraća se Popcorn Time, piratski onlajn bioskop! Foto: PopCorn Time. PopCorn Time.

Izgleda da će se Popcorn Time uvek vratiti u život bez obzira koliko puta ga budu gasili i uklanjali.

Ozloglašeni BitTorrent klijent koji služi za strimovanje filmova i TV serija, koji je bio povezan sa besplatnom verzijom Netflix-a je nedavno oboren. Međutim, sada je ponovo aktivan.

Problem za vlasnike autorskih prava je taj što je softver otvorenog koda pa svako može da ga preuzme, vrati u život, i ponovo redistribuira kako bi ostali mogli da ga koriste online.

Na primer, u još jednoj “pobedi” koju je ostvarila holandska grupa koja se bori protiv piraterije je postigla dogovor sa dvojicom programera koji su radili na aplikaciji. Dogovor ih je obavezivao da prestanu sa razviljanjem aplikacije. Ispostavilo se da oni nisu ključni ljudi kada je Popcorn u pitanju. Dogovor je samim tim postao bezvredan. Poenta - kod na koji se Popcorn Time oslanja je besplatan i dostupan svima. Ukoliko u ovoj situaciji izuzmete programere, pojaviće se nekoliko novih koji će ih zameniti.

“Rešenje problema” za Popcorn Time je dostupno za Windows, Mac i računare bazirane na Linux-u. Originalna verzija Popcorn Time-a i dalje može da se preuzme, nakon toga se primenjuje ispravka. Filmovi i TV serije će se ponovo pojaviti kao i ranije.

Ova verzija Popcorn Time-a će možda kratko trajati, kao što je to bio slučaj sa prethodnim verzijama. No, sigurno će programeri pronaći način kako ponovo da pokrenu servis, piše Tech Times.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Povezano

Sve vesti